Nvidia Shield, vazuta la Dreamhack 2013 in Bucuresti

Cei de la Nvidia aveau la standul din cadrul Dreamhack si Nvidia Shield care a fost anuntata in luna ianuarie la CES-ul din Las Vegas. Practic, Shield este o tableta cu Android transformata intr-o consola portabila de jocuri. Are tot ceea ce-i trebuie pentru a manevra un joc, chiar si pe cele de pe PC-urile cu o placa grafica Nvidia.

Specificatiile ei sunt urmatoarele: procesor quad-core Nvidia Tegra 4, 2GB memorie RAM, ecran de 5 inchi cu o rezolutie de 1280×720 pixeli, stocare interna de 16GB, Wi-Fi N, GPS, Bluetooth 3.0. Este robusta, bine construita si are o greutate de 579 grame. Da, nu este deloc usoara.

Am butonat-o timp de cateva minute, pustiulica chiar s-a jucat putin pe ea. Am observat ca interfata raspundea foarte bine la comenzile tactile si ca jocul rula destul de fluent, fara sacadari. Nu am avut voie sa o testez cu vreo aplicatie de benchmarking pentru ca se pare ca nu era o versiune finala. Am remarcat si sistemul audio care reda un sound destul de puternic.

Nvidia Shield este un gadget interesant care s-ar putea sa aiba priza la publicul tanar. Din pacate, o sa va dezamagesc – nu cred ca va fi comercializata in Romania prea curand. Comandati-o din SUA daca o vreti.

Alte cateva imagini cu ea, mai jos.

 
Gata si videoclipul.
 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “Nvidia Shield, vazuta la Dreamhack 2013 in Bucuresti

  • September 17, 2013 at 7:47 am
    Permalink

    Nvidia sustinea ca va lansa Shield in mai multe tari, dar nu a anuntat date exacte. Poate se decide sa o aduca in sezonul de sarbatori si in Europa.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *