Mirrorless rezistent la apa si inghet, de la Nikon

Apetitul consumatorilor pentru camerele foto rezistente la apa si la socuri este in crestere, motivele fiind evidente. Asa ca, un aparat mirrorless care poate fi scufundat in apa este o aparitie interesanta si care merita tratata cu atentie. Pentru ca intotdeauna este loc de mai bine, chiar si la fotografierea sub apa.

Vine de la Nikon si se numeste Nikon 1 AW1, este rezistent la apa pana la o adancime de 15 m, la socul unei caderi de la o inaltime de pana la 2 metri, este rezistent la ger (pana la -10 °C) si este complet rezistent la praf.

La partea de specificatii sta in felul urmator: senzor CMOS in format CX cu o rezolutie de 14.2 Mpix, procesor Expeed 3A care permite fotografierea continua cu focalizare automata la 15 fps si pana la 60 fps cu AF cu punct fix,  interval ISO care ajunge pana la 6400, capacitate filmare Full HD 1080p. Sincer sa fiu, dadeau lovitura daca era un APS-C.

Acesta a fost lansat impreuna cu obiectivele dedicate 1 NIKKOR AW 11–27.5mm f/3.5–5.6 cu zoom si 1 NIKKOR AW 10mm f/2.8 cu unghi larg, la fel de robuste ca si aparatul foto.

Nikon 1 AW1 si obiectivele 1 NIKKOR AW 11–27.5mm f/3.5–5.6 si 1 NIKKOR AW 10mm f/2.8 vor fi disponibile in Romania la partenerii Nikon la sfarsitul lunii octombrie.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *