Coolpix P7800 – compacta profi Nikon, acum si cu vizor electronic

Acum am vazut ca Nikon au lansat pe 6 septembrie Coolpix P7800, noua lor compacta de top de altfel. Mea culpa, eram la IFA Berlin 2013 si mi-a scapat stirea. Pe de alta parte, as fi putut sa o vad la standul Nikon daca nu treceam atat de grabit pe acolo.

La partea de design nu s-au schimbat foarte multe, P7800 avand aceeasi contructie cu aspect profesional, bine facuta si robusta, asemanatoare modelului P7700. In schimb, cei de la Nikon i-au pus vizor, in sfarsit. Este unul electronic dar tot isi poate dovedi din plin utilitatea in momentele in care lumina este prea puternica afara si face dificila vizualizarea scenei in ecranul LCD.

Ecranul LCD este rabatabil astfel ca putem aborda unghiuri variate de fotografiere sau filmare. De asemenea, camera permite un control manual complet, avand cele doua rotite (pe fata si pe spate) necesare schimbarii rapide a deschiderii diafragmei si a timpului de expunere.

Astfel ca, este o camera perfecta atat pentru profesionistii aflati in cautarea unei camere de backup cat si pentru fotografii entuziasti si care vor sa experimenteze in toate situatiile de fotografiere.

Pe scurt, specificatiile ar fi urmatoarele: senzor CMOS in format CX de 1/1.7inchi cu o rezolutie de 12.2 Mpix, lentile cu zoom optic 7.1x (28-200mm in format de 35mm), o deshidere a diafragmei de f/2.0-4.0, focalizare macro de la o distanta de 2cm, capacitate de fotografiere in rafala la viteze de 8cps si filmare full HD. De asemenea, poate fototografia in format RAW.

Iar pretul nu este deloc mare pentru ce stie ea sa faca, P7800 costa aproximativ 2500 Lei pe f64.ro. Ce sa mai, o pun si eu pe lista Mosului, ca tare mult mi-as dori o camera de calitate pe care sa o utilizez tot timpul fara sa mai car DSLR-ul cu mine.

Alte cateva imagini cu ea, mai jos.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

3 thoughts on “Coolpix P7800 – compacta profi Nikon, acum si cu vizor electronic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *