ASUS, portabile de toamna

Astazi am avut ocazia sa vad si in Romania noile Zenbook-uri UX301/UX302 cat si modelul Transformer Book Trio, portabilul cu doua sisteme de operare. Prezentarea lor oficiala nu inseamna altceva decat ca vor fi disponibile cat de curand la comercializare si la noi in tara. Mai exact, ultrabook-urile Zenbook vor fi in magazine de luna viitoare iar hibridul Trio din luna noiembrie.

Legat de Zenbook, reiterez opinia ca modelul alb este mai placut din punct de vedere estetic, cred ca va avea mare trecere in randul doamnelor si domnisoarelor. Este subtire, este puternic, nu are de ce sa nu placa. Domnii au la dispozitie modelul albastru.

Sunt disponibile in multiple configuratii. UX301 are un ecran IPS de 13.3 inchi cu rezolutie de 2560 x 1440 pixeli (vor fi si modele cu rezolutie full HD), procesoare de generatia a 4-a Intel Haswell i5 si i7, stocare pe SSD-uri de pana in 512GB (in RAID), memorie RAM de pana la 8GB, placa grafica Iris Intel HD5100. Modelul UX302 vine in plus cu o placa grafica Nvidia GT730M si va avea la dispozitie hard disk-uri de pana la 750GB.

Ambele modele au wi-fi AC de noua generatie, USB 3.0 si Bluetooth 4.0. Modelul UX301 are o grosime de 15.5mm si o greutate de 1.38Kg iar UX302 este mai gros cu doar 2mm si cantareste 1.5Kg, ceea ci mi se pare foarte tare tinand cont ca are si o placa grafica suplimentara.

Preturile vor fi intre 5000 si 10.000 de lei.

Celor pasionati de tehnologie s-ar putea sa le faca cu ochiul mai tare portabilul Transformer Book Trio. De ce? Pentru ca este un hibrid destul de complex si de inedit: are doua procesoare, doua unitati de stocare si… doua sisteme de operare, Windows 8 si Android.

Practic, tableta are un procesor Atom si sistem de operare Android iar in docking-ul tastatura avem un alt computer cu procesor i7 si Windows 8. Cum detasam tableta de tastatura porneste automat Android-ul. Cand o andocam la loc intra in actiune Windows-ul 8.  De asemenea, putem comuta intre cele doua chiar si cand tableta este andocata. Asta nu e tot – dock-ul cu tastatura poate fi conectat la un monitor pentru a putea lucra in Windows pe un ecran mai mare. Ce sa mai, 3-in-1, adica TRIO.

Alte specificatii: ecran IPS de 11.6 inchi cu rezolutie full HD, tableta are un spatiu de stocare de 64GB si un procesor Intel Atom la 2.0Ghz, tastatura are un procesor Intel Core i7 si un hard disk de 750GB.

In functie de configuratii, acesta va avea preturi intre 4400 si 4800 Lei.

Alte cateva imagini cu gadget-urile amintite, mai jos.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

One thought on “ASUS, portabile de toamna

  • September 28, 2013 at 2:23 pm
    Permalink

    Imi plac fotografiile de produs. 🙂

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *