Cu smartphone-ul LG G2 prin Carpati (cateva instantanee de weekend)

In weekend-ul ce tocmai s-a incheiat am avut la mine si noul smartphone LG G2. V-am relatat deja primele impresii si chiar v-am aratat cateva poze facute cu el in cadrul Bucurestiului Creativ, un eveniment desfasurat in paralel cu Festivalul George Enescu la care coreenii au fost parteneri tehnologici.

Am lasat in urma Bucurestiul pentru doua zile, alegand sa particip in cadrul altui eveniment, de data asta desfasurat in Parcul National Piatra Craiului. Si, pe langa camerele foto, acolo am utilizat destul de mult si smartphone-ul LG, atat pentru realizarea de fotografii cat si pentru comunicare si socializare online.

Pe langa comportamentul excelent, am fost multumit si de autonomia terminalului. Utilizat intr-un ritm destul de alert, cu multe fotografii si sesiuni de socializare destul de intense, bateria acestuia a tinut 36 de ore. Mai exact, s-a descarcat duminica seara pe la ora 19.00 cand ne aflam deja in autocar pe drumul de intoarcere.

Din punct de vedere al rezultatelor foto pot spune ca sunt multumit, desi conditiile exterioare nu au fost deloc prea bune, vremea fiind chiar mohorata in munti. LG G2, cu cei 13 Mpix ai sai, reuseste sa capteze imagini clare, cu un nivel ridicat al detaliilor, o paleta coloristica naturala si un nivel al zgomotului controlat destul de bine.

Am remarcat ca focalizeaza destul de repede, chiar si de aproape. Chiar are un mod macro eficient, util celor care au obiceiul sa pozeze floricele sau alte obiecte de aproape. De asemenea, stabilizare optica este binevenita pe un smartphone, un gadget pe care il poti tine mai greu fix (fara sa-l misti) in mana. La focalizare, permite alegerea punctului de focus dorit printr-o simpla apasare pe ecran. Declansarea se poate face atat cu butonul tactil cat si prin apasarea celui fizic de diminuare a volumului, acelasi care poate activa camera din starea de stand-by a telefonului.

Sa lasam rezultatele sa vorbeasca, o pot face mai convingator decat mine. Am regretul ca nu a fost deloc soare, pentru ca pozele ar fi fost si mai pline de culoare.

Meniul camerei foto este unul destul de complex dar in acelasi timp intuitiv, usor de utilizat.

In primul rand se poate alege modul de fotografiere: Normal, Capturare & Curatare (eliminarea subiectilor nedoriti din cadru), Ton Dinamic, Panorama, Fotografiere Continua, Portret, Camera Duala, Fotografie Masina Timpului, Inteligent Auto, Sport si Noapte. Acum imi dau seama cate moduri de fotografiere mai am de testat. ­čśÇ

De asemenea, utilizatorii pot apela la setarile avansate. Au acces la parametri gen compensare la expunere, tip de focalizare, rezolutia de fotografiere, sensibilitate ISO, balans de alb, efect de culoare si temporizator.

Deloc complicat, foarte usor de utilizat. Poate am noroc si de putin soare in zilele urmatoare. A, sa nu uit, G2 se descuca foarte bine si in conditii de iluminare precara. Detalii ulterior, poate cand voi redacta impresiile mele finale asupra lui.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

2 thoughts on “Cu smartphone-ul LG G2 prin Carpati (cateva instantanee de weekend)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *