Dovada ca se poate

Aseara eram suparat nevoie mare ca banda de internet promisa prin contract de provider-ul meu de internet se cam redusese la jumatate. Prin contract am promisi 150Mbps (best effort) la UPC. Mai mult de 120 Mbps nu am avut niciodata. Aseara ajunsese pe la 75Mbps. Consideram totul doar un bullshit de marketing, tocmai de aia luam la misto si oferta cu 200 Mbps care atarna pe cladirile centrale din Bucuresti.

Asa ca m-am decis sa sun la tehnic pentru a-mi rezolva problema. Dupa intrebarile de rigoare cu antivirusul, torrentele si firewall-ul, am conectat laptopul direct la internet si am facut testele de pe http://fiberspeedtest.ro/. Rezultat? 125Mbps maxim. Pe moment am fost multumit dar i-am rugat pe cei de la tehnic sa mai verifice, sa prind si eu macar o data 140Mbps, ca doar platesc abonament.

Dupa 10 minute, timp in care conectasem deja router-ul Trendnet TEW-733GR, am decis sa mai fac un test.

Rezultatul m-a uimit – 153Mbps…

Deci, se poate.

PS. Vreau sa mentionez ca nu sunt implicat in nicio campanie a UPC, dupa cum ar crede unii. Sunt doar constatarile unui client obisnuit al acestora. Unul multumit de serviciile departmentului tehnic, dupa cum am afirmat si cu alta ocazie.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

3 thoughts on “Dovada ca se poate

 • October 2, 2013 at 6:45 am
  Permalink

  Testele de viteza cu server-ul furnizorului de Internet sunt prea putin relevante pentru calitatea conexiunii.

  Reply
  • October 2, 2013 at 8:28 am
   Permalink

   macar am vazut ca merge cu acea viteza la mine acasa, nu in cadrul unui eveniment… si nu au cum sa garanteze acea viteza de oriunde din internet…

   Reply
 • October 8, 2013 at 6:44 pm
  Permalink

  Nimeni nu garanteaza viteza pentru ca depinde de multi factori. De la laptop si pana la accesarea unei pagini se pot intampla multe :). Dar macar echipamentul tehnic tine viteza promisa contractual.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *