Nou DSLR pentru pasionatii de fotografie, Nikon D5300

La un an de la lansarea lui D5200, cei de la Nikon anunta succesorul D5300 care acum vine cu Wi-Fi si GPS incorporate.

Nikon D5300 se lauda cu un senzor CMOS de 24.2 megapixeli in format DX fara filtru optic low-pass (pentru imagini mai clare), un performant sistem de procesare a imaginii EXPEED 4, sensibilitate ISO de pana la 25600 (extins), sistem de focalizare cu 39 de puncte dintre care 9 tip cruce, capacitate de filmare full HD cu 60fps, fotografiere in rafala pana la 5cps, ecran LCD rabatabil de 3.2 inchi.

Mai multe detalii tehnice pot fi gasite aici. Practic utilizatorii au la dispozitie un D7100 intr-un corp mai compact, totul fara posibilitatile avansate de manevrare manuala ale modelului mai inainte amintit. E o gama de aparate foto pe care eu personal o apreciez, chiar ma folosesc de un model D5100 de aproape doi ani si jumatate, acesta functionand foarte bine in continuare.

Din cate am inteles, va fi comercializat din luna noiembrie, kitul cu obiectiv 18-55mm avand un pret de aproximativ 900 Euro.

Alte cateva imagini cu camera Nikon D5300 in continuare.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *