Cum stergi sau editezi istoricul locatiilor Google

Istoricul locatiilor, care este salvat in contul tau Google de dispozitivele Android, poate fi gestionat, sters sau chiar dezactivat complet (si e chiar simplu sa faci asta). Iata cum.

Daca esti un utilizator constant de Google Maps si iti place sa primesti rezultate de cautare personalizate in functie de locatie, trebuie sa stii ca exista si un istoric al locatiilor. Il poti vizualiza la aceasta adresa (trebuie sa te loghezi in contul tau Google pentru asta).

Istoricul locatiilor Google

Mie personal mi se pare chiar simpatic sa imi pot retrasa miscarile prin oras, mai ales ca, la cat de zapacit sunt, mi se intampla sa mai uit detalii cum ar fi ziua cand am fost sa platesc o anumita factura sau pe unde mi-as fi putut uita geanta. Poti sa iti vezi traseele, defalcate frumos pe zilele in care au fost intreprinse calatoriile respective. Poti folosi calendarul din stanga pentru a vedea pe unde ai fost intr-o anumita zi.

Daca vei face clic pe Tablou de bord, vei vedea chiar statistici ale deplasarilor tale – tari sau locatii vizitate, cat timp ai petrecut la serviciu (sau in locul in care isi imagineaza Google ca lucrezi), precum si pe unde ai calatorit.

Istoricul locatiilor Google

Ei bine, daca mie toate acestea mi se par amuzante, am intalnit lume careia nu ii place ideea ca istoricul locatiilor sa fie salvat. Poate ca se tem sa nu afle cineva cu acces la calculator sau la parola contului lor Google pe unde au umblat. Sau poate ca pur si simplu nu le place ideea.

Cert e ca e simplu sa faci curat in cont din acest punct de vedere. Pentru asta ajunge sa dai clic pe Harta, lucru care te va intoarce in ecranul initial. Acolo, alegi o zi pentru care exista salvat un istoric si faci clic pe Stergeti istoricul din aceasta zi sau Stergeti tot istoricul – e destul de clar ce face fiecare.

Istoricul locatiilor

Ei, de curatat l-ai curatat, dar ce faci daca tu crezi ca te vei simti mai bine fara sa iti mai fie salvata vreodata locatia? Solutia e simpla: faci clic pe icoana in forma de roata zimtata din partea dreapta sus a ecranului si mergi la Setarile istoricului.

Istoricul locatiilor

Odata ajuns acolo, selectezi Dezactivati si apoi Salveaza. Istoricul nu se va mai salva, dar datele de pana acum au ramas, daca nu le-ai sters in pasii anteriori.

Gata! Nimeni nu mai stie pe unde ai umblat.

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

3 thoughts on “Cum stergi sau editezi istoricul locatiilor Google

    • April 3, 2015 at 10:19 am
      Permalink

      Ma cam indoiesc ca, fara sa dai si alte detalii, cineva o sa priceapa la ce te referi ­čÖé

      Reply
  • June 3, 2015 at 12:04 am
    Permalink

    Draga Dorina,
    Telefonul tau te asteapta pe strada smardan nr 3 sub un pres

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *