LG Fireweb, primul terminal LG care ruleaza Firefox OS [video]

LG Fireweb este primul smartphone al companiei LG care ruleaza Firefox OS, noul sistem de operare mobil al celor de la Mozilla.

Am avut ocazia, atata eu, cat si colegul meu Bogdan Petre, sa vedem ce e si cu se mananca Firefox OS la Mobile World Congress, la Barcelona, in februarie. Iata ca acum LG devine primul nume foarte mare care lanseaza un dispozitiv care ruleaza noul OS (ZTE are modelul Open, in timp ce Alcatel are One Touch Fire).

LG Fireweb, lansat in Brazilia impreuna cu operatorul Telefonica Vivo, asa cum Mozilla anunta intr-un comunicat de presa, nu e nici pe departe un smartphone de top din punct de vedere al specificatiilor. Este un smartphone cu ecran de 4 inchi, la o rezolutie de 480 x 320 de pixeli, cu procesor Qualcomm la 1 GHz si 4GB de memorie interna.

Camera este de 5 megapixeli si dispune de autofocus si blit LED.

LG Fireweb

Partea interesanta este insa sistemul de operare, unul dezvoltat de Mozilla pe baza unor tehnologii web. Partea cea mai interesanta, asa cum puteti vedea si in clipul de prezentare de mai jos, este ca acesta intergreaza bine aplicatii web, pe care le poti rula fara sa le mai instalezi, doar cu un shortcut pe ecranul de start. In rest, e foarte clara pe alocuri sursa Android de inspiratie in ceea ce priveste designul.

Pretul lui LG Fireweb este de aproximativ 207 dolari americani, fara abonament. Sunt foarte curios daca exista planuri sa vedem asa ceva si in Romania.

Pana aflam asta, insa, puteti arunca o privire la clipul de prezentare de mai jos.

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *