Muzica de vineri: blues si country

„Muzica de vineri” este o noua rubrica pe Imi Doresc, care va va propune in fiecare vineri, asa cum o spune si numele, o piesa care ne place in saptamana respectiva.

Ei bine, daca saptamana trecuta, cand inca rubrica nu avea un nume, v-am propus o piesa de pe viitorul DVD Rush, de data aceasta vom avea doua piese – un pic de blues si un pic de country. De ce doua? Pentru ca mi-a fost greu sa iau o decizie si pana la urma am decis ca nu e nevoie s-o fac.

Prima propunere, cu aprobarea onorabilului domn Bogdan Petre, colegul meu de scris, vine de pe urmatorul album al lui Leslie West, care urmeaza sa apara peste cateva zile si poarta numele de “Still Climbing.” Puteti asculta un stream complet al discului pe Billboard.

Tot albumul e foarte reusit, dar piesa care m-a prins pe mine cel mai tare se cheama “Busted Disgusted or Dead” si e o colaborare cu Johnny Winter. Si nu cred ca mai e ceva de spus, ci doar de ascultat.

Si dupa blues de calitate, sa vina niste country sanatos. Piesa de mai jos vine de pe ultimul album al lui Shooter Jennings, un bad-boy country (si fiul legendei country Waylon Jennings) despre al carui ultim album am aflat din Classic Rock Magazine. Cert e ca in zilele premergatoare lansarii noului Imi Doresc, albumul acesta, pe numele lui “The Other Life”, a mers la mine pe repeat. Acum am inceput iar sa il ascult.

Shooter Jennings, deci.

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *