Motorola Project Ara si Phonebloks pentru un smartphone modular

Motorola Project Ara este un program al companiei care isi propune sa dezvolte smartphone-uri modulare, bazate pe un sistem open-source. Cu alte cuvinte, un telefon caruia sa ii poti adauga componente asa cum faci acum cu software-ul, dupa bunul tau plac, pentru a crea dispozitivul perfect pentru tine.

Utilizatorii ar urma, conform unui post de pe blogul companiei, sa fie puternic implicati in dezvoltarea dispozitivului, motiv pentru care sunt invitati sa se inscrie pe pagina proiectului. Cei mai activi 100 de participanti vor primi telefonul gratuit cand va fi lansat, in timp ce ceilalti vor primi o reducere la achizitionarea lui.

Motorola Project Ara

Si mai interesant este insa un alt aspect. Probabil ca multi ati vazut clipul video legat de proiectul Phonebloks, care propunea ceva similar si isi dorea sa adune o comunitate cat mai mare, pentru a convinge producatorii de smartphone-uri de viabilitatea unei asemenea idei. Daca nu l-ati vazut, il puteti vedea mai jos.

Ei bine, Motorola a anuntat ca s-a intalnit cu creatorul Phonebloks si ca va lucra la noul proiect impreuna cu comunitatea adunata de acesta, ceea ce arata ca lucrurile sunt cat se poate de serioase.

Mie personal mi se pare ca ideea unui smartphone pe care sa nu trebuiasca sa il arunci cand e depasit si caruia ii poti adauga componente dupa cum doresti e una extraordinara. Ar fi probabil si destul sustenabila, modulele fiind cele din care producatorii ar face bani. Ramane insa de vazut daca acesta este viitorul.

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *