Stylus 1 – Compacta cu ADN de la OM-D, made by Olympus

Stylus 1 este o noua compacta premium de la Olympus care impresioneaza prin cateva caracteristici interesante. In primul rand ca arata foarte bine, seamana foarte tare cu atat de apreciatele camere mirrorless din seria OM-D. Din cateva vad are un grip mai proeminent, care permite o prindere mai sigura. In al doilea rand ca are un inel hibrid in jurul obiectivului care permite un control manual avansat.

Ca tot am adus vorba de obiectiv: Stylus 1 are lentile cu zoom optic 10.7x (28-300mm) si diafragma constanta f/2.8 !!!! pe toata lungimea focala. Asa ceva mai rar intalnesti la o compacta. De asemenea, are vizor electronic, un accesoriu util in zilele puternic insorite.

Alte specificatii: senzor BSI CMOS de 1/1.7 inchi cu o rezolutie de 12 MPix, procesor True PIC VI (la fel ca la OM-D), sistem de focalizare in 35 de puncte, sensibilitate ISO intre 100 si 12800, distanta minima de focalizare de 5cm,  rafala de 7cps, capacitate fotografiere RAW, filmare full HD, ecran LCD rabatabil si tactil de 3 inchi, Wi-Fi pentru conectarea la smartphone-uri.

Ce sa mai zic, Olympus Stylus 1 este o compacta misto si care mosteneste tehnologie avansata de la suratele mai mari OM-D. Pare un adversara redutabila pentru modelele Canon G16 sau Nikon P7800. Din noiembrie va fi in piata. Revin cu un pret.

Update. Pretul recomandat va fi de 2800 Lei.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *