Adresa personalizata Google+, disponibila mai multor utilizatori

O adresa personalizata Google+ face cu siguranta lucrurile mai simple pe reteaua de socializare a gigantului motoarelor de cautare. Google ofera de acum acesta posibilitate, disponibila pana de curand doar conturilor de celebritati, mai multor utilizatori.

Ca s-o spunem pe aia dreapta, unul dintre cele mai enervante lucruri la Google+ era ca, daca voiai sa partajezi pe undeva profilul tau, trebuia neaparat sa te intorci in pagina lui, pentru ca nu stiu cine e in stare sa tina minte ceva de tipul https://plus.google.com/b/cateva zeci de cifre/alte cateva zeci de cifre. Iata insa ca si Google si-a dat seama de asta, astfel ca ofera incepand de acum o adresa personalizata Google+ profilurilor de utilizatori sau paginilor.

Trebuie doar ca profilul in cauza sa fie “in good standing” (adica sa nu te fi tinut de spam si alte minuni prin intermediul lui) si sa respecte cateva conditii simple, conform unei pagini Help a companiei: sa aiba zece followeri sau mai mult, sa fie mai vechi de 30 de zile si sa aiba poza de profil. In plus, daca este vorba despre o pagina, iar pagina nu e locala (adica din Statele Unite, banuiesc), sa fie legat de un site.

Daca aceste conditii sunt indeplinite, vei primi un mail de la Google care te va informa ca adresa personalizata Google+ este disponibila. De asemenea, vei vedea o notificare similara celei vizibile in imaginea de mai sus atunci cand accesezi profilul.

Trebuie doar un clic pe Get URL si sa te declari de acord cu termenii de utilizare ai serviciului.

adresa personalizata google+

Odata facut acest lucru, nu trebuie decat sa confirmi schimbarea si vei avea adresa ta personalizata. Din cate am vazut, la conturile personale poti si sa soliciti un alt URL, in timp ce la cele de pagini (sau cel putin la al nostru, pe care de acum incolo il gasiti aici).

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *