Muzica de vineri: Alter Bridge

Alter Bridge este trupa Muzicii de vineri din aceasta saptamana. Am facut ce am facut si iar trebuie sa va propunem doua piese, dar sa nu anticipam.

Pentru cei care nu au auzit de Alter Bridge, trebuie sa spun ca americanii sunt o trupa cu o ascensiune foarte pronuntata in ultimii ani. Si sunt asa pe buna dreptate, pentru ca au patru albume scoase din 2004 incoace – “One Day Remains”, “Blackbird”, “AB III” si recent aparutul si absolut excelentul “Fortress”.

Fondata de trei dintre membrii Creed – chitaristul Mark Tremonti, basistul Brian Marshall si bateristul Scott Philips, carora li se alatura solistul/chitarist Myles Kennedy, Alter Bridge a crescut de-a lungul anilor foarte mult, atat muzical, cat si in popularitate.

Si cand vorbesc de popularitate, vorbesc atat de cea trupei, cat si de a membrilor luati individual. In ultimii ani, Kennedy a participat la doua albume de succes ale lui Slash (pe ultimul si componistic), mergand cu fostul chitarist Guns ‘N’ Roses in turnee prin toate colturile planetei, ca “Slash featuring Myles Kennedy & The Conspirators”. Colaborarea va continua pe un al treilea disc.

Au fost si la Bucuresti, dar eu am avut ocazia sa ii vad la Budapesta, intr-un show absolut fabulos. Myles Kennedy cred ca pot spune cu incredere ca este unul dintre cei mai capabili solisti de rock din generatia noua si mai e si un chitarist mai mult decat capabil (Slash spunand chiar ca e peste el, tehnic).

Lui Kennedy i se alatura Mark Tremonti, un adevarat “guitar hero”, si el autor al unul excelent album solo, scos anul trecut, pe care arata ca nu are probleme nici in a canta cu vocea (o face, de altfel, si pe noul Alter Bridge). Il auziti si pe o piesa de pe noul album, al lui Leslie West, “Still Climbing” (despre care am vorbit saptamana trecuta in aceasta rubrica), unde arata ca se simte bine si prin alte contexte.

Daca mai pui si sectia ritmica formata din Philips si Marshall, ajungi la o masina care suna de te cam lasa masca pe alocuri, cu riff-uri sanatoase de tot si multa inspiratie.

Si am ajuns la “Fortress”, albumul din 2013, care e pe primul loc in topul meu de albume in acest moment.

Alter Bridge

De pe el va propun doua piese. Planul initial era sa fie doar “Outright”, un bonus track care apare doar pe editia “Best Buy Exclusive” a discului. Este o piesa oarecum diferita in contextul general al albumului, ceva mai “luminoasa” parca fata de restul. As putea spune chiar ca e oarecum necaracteristica discului. Mie mi-a placut insa foarte mult (mai ales datorita energiei pozitive degajate), asa ca o aveti mai jos.

“Outirght” ca “Outright”, dar a fost necesara si o a doua piesa. De ce? Pai fiindca onorabilul meu coleg, domnul Petre, a zis ca nu se poate sa fie Alter Bridge fara sa fie “Addicted To Pain”, primul single de pe noul album. Ei, problema este ca am realizat ca are dreptate, asa ca o sa o ascultam si pe aceea in cele ce urmeaza. Si numai pentru riff-ul ala, plus ritmul de zici ca vine acceleratul peste tine, si merita din plin.

Mai adaug doar ca, spre infinita mea fericire, saptamana viitoare pe vremea asta voi fi la Viena, fericit dupa ce cu o seara inainte ii voi fi vazut live pe domnii de mai sus, cu Halestorm in deschidere. Si nu, nu pun si o piesa cu Halestorm 🙂

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

One thought on “Muzica de vineri: Alter Bridge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *