Nikon Df – Au fost dezvaluite detaliile oficiale

Nikon au postat si pe pagina oficiala detaliile noii camere DSLR full frame cu un body retro Nikon Df. Vad ca in Romania nu se mai face niciun eveniment de lansare, asa ca o sa ma multumesc cu ceea ce am aflat de acolo.

Deci, dupa cum stiam deja, Nikon Df nu este nici vreo mirrorless, nici vreo hibrida, ci o camera DSLR care arata ca o camera pe film de 35mm de acum 40 de ani. “D”-ul vine de la “Digital” iar “f’-ul de la “fusion”, adica fuziunea dintre nou si vechi.

Un pic cam masiva dupa parerea mea, desi este cea mai mica camera DSLR full frame de la Nikon. Aceasta cantareste 765 grame iar dimensiunile sunt urmatoarele: 143.5 x 110 x 66.5 mm. Ma asteptam sa fie mai compacta. Insa ma gandesc ca nu prea aveau cum sa o faca mai mica, poate doar daca adoptau tehnologia mirrorless.

Camera are un corp robust, facut pentru o utilizare intensa. Este dotata cu rame din aliaj de magneziu in partile superioara, inferioara si in spate, este etansata impotriva intemperiilor si este protejata la umezeală si praf.

Are senzorul full frame CMOS de 16.2 Mpix mostenit de la varful de gama D4, senzor RGB suplimentar, procesor Expeed 3, plaja de sensibilitate ISO 100-12800 si extinsa pana la 204800, rafala la 5.5 cps, sistem de focalizare in 39 de puncte, timp de expunere minim 1/4000s, ecran LCD de 3.2 inchi, trage RAW si TIFF. Specificatiile tehnice complete pot fi gasite aici.

Nu filmeaza! Este un aparat dedicat exclusiv fotografierii. Dar ma gandesc ca puteau introduce si aceasta functie, ca doar are instrumente creative de retusare de genul miniatura sau ochi-de-peste.

Dupa cum vedeti din poze, Nikon Df permite un control manual complet, avand un set de selectoare mecanice care ofera acces la toti parametri relevanti de fotografiere: sensibilitatea ISO, compensarea expunerii, timpul de expunere si deschiderea diafragmei.

De asemenea, Nikon Df dispune de motor de focalizare inclus in corp si este compatibila si cu obiectivele Non-Ai clasice. Are vizor cu pentaprisma din sticla cu acoperire 100%. Din cate am inteles, unitatea de obturator a fost testata pentru 150.000 de cicluri si are mod de declansare silentios. Producatorii spun ca acumulatorul EN-EL14a din dotare are o autonomie de pana la 1400 de cadre.

Se pare ca in Europa va avea un pret de aproximativ 3000 de Euro. Un preview mai detaliat poate fi citit pe dpreview.com.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *