Digital Nature, de la UPC

Vreau sa semnalez o noua initiativa a celor de la UPC. Este vorba Digital Nature, o platforma online pentru documentare, timp liber si divertisment. Scopul www.upcdigitalnature.ro este de a pune la dispozitia iubitorilor de natura tot felul de informatii despre petrecerea timpului in aer liber, sfaturi practice si idei de vizitare a celor mai frumoase locuri din Romania.

De remarcat ca Digital Zoo, prima gradina zoologica virtuala din Romania, este integrata acum in UPC Digital Nature. Din cate am inteles, la Zoo Băneasa au fost instalate aproximativ 90 de coduri QR cu ajutorul carora vizitatorii pot descoperi instantaneu pe smartphone-urile lor informatii despre fiecare specie de la Zoo.

De asemenea, vizitatorii acestui spatiu virtual pot vedea harta gradinii zoologice dar si imagini video live cu animalele gazduite acolo.

Pe langa gradina zoologica virtuala, www.upcdigitalnature.ro are si sectiunile Locuri de vazut si Ghidul Parintilor. Dupa cum v-ati dat seama poate, prima sectiune recomanda cele mai interesante locuri de vizitat din tara noastra iar cea de-a doua  pune la dispozitia parintilor informatii utile si sfaturi practice, mai ales idei de activitati distractive in aer liber.

Mi se pare extrem de interesanta sectiunea sfaturilor practice. Am gasit cateva articole chiar interesante, cum ar fi cel in care suntem invatati cum sa alegem rucsacul potrivit pentru un copil. Si ideile de jocuri in aer liber sunt binevenite.

Bineinteles, UPC Digital Nature ofera vizitatorilor posibilitatea de a povesti despre experientele traite sau locurile frumoase pe care le-au vazut in drumetiile si vacantele lor.

Imi place initiativa UPC, Digital Nature poate deveni un adevarat portal cu informatie de calitate. Dar are nevoie de mult mai multe informatii, in special la sectiunea “Locuri de Vazut”. Practic, daca se investeste in crearea de continut, poate deveni o adevarata enciclopedie de timp liber pentru Romania. Si UPC cred ca au puterea sa faca asta. La mai multe informatii le doresc!

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *