Tableta LG G Pad 8.3 este disponibila in Romania

LG au prezentat noua tableta LG G Pad 8.3 care este disponibila acum in Romania la un pret de 1500 Lei. Evenimentul s-a desfasurat in noua lor sala de sedinte amenajata in stil showroom. Acolo am vazut cele mai importante echipamente electronice si electrocasnice marca LG. Am inteles ca in acelasi spatiu vor lansa in decembrie televizorul OLED curbat si smartphone-ul LG G Flex, tot curbat si el.

Sa revenim la tableta. Vazuta de mine in premiera la Berlin, G Pad 8.3 cred ca este una dintre cele mai interesante tablete la ora actuala, atat din punct de vedere al designului cat si al performantelor. La capitolul specificatii sta in felul urmator: ecran IPS de 8.3 inchi cu rezolutie 1920×1200 pixeli, procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 600 tactat la 1.7 GHz, 2GB memorie RAM, stocare interna de 16GB, camera de 5MPix, Android 4.2.2. si acumulator de 4600 mAh care promite 9 ore de vizualizare video. Nu-i lipseste un slot microSD care accepta carduri de pana la 64GB.

Dupa cum am spus, este o tableta care arata foarte bine, dispune de o constructie de calitate, cu finisaje si materiale pe masura. Mi-a placut cum se vede ecranul IPS, afiseaza imagini clare, o paleta coloristica vibranta si unghiuri largi de vizualizare. Mentionez ca poate fi tinuta destul de usor intr-o singura mana, tableta avand o latime de 126.5mm, o grosime de 8.3mm si o greutate de numai 370 de grame. Dupa cum am spus si de la Berlin, am fost multumit de cum se comporta interfata, cum raspund aplicatiile si ecranul tactil. O asteptam la teste pentru a ne putea face o opinie mai concludenta asupra ei.

Are si cateva aplicatii si functii interesante:

– Knock On – care permite activarea tabletei doar prin doua atingeri usoare pe ecran;

– Slide Aside – la care trebuie sa facem o glisare laterala cu trei degete pentru a stoca in partea stanga aplicatiile active sau pentru a le readuce pe ecran;

– Miracast – clonarea imaginii tabletei pe televizoare cu ecran mai mare;

– QSlide – permite vizualizarea simultana a unor ferestre active mai mici; parca la o tableta ii vad utilitatea;

– QPair – poate fi conectata prin bluetooth la un smartphone, pentru a putea prelua apeluri sau notificari de pe acesta;

– Multiuser – ofera posibilitatea crearii a pana la 8 conturi de utilizator.

Cateva imagini cu tableta LG G Pad 8.3 mai jos.

 

Si cateva imagini din noua sala de sedinte a celor de la LG, showroom style.

 

 

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

2 thoughts on “Tableta LG G Pad 8.3 este disponibila in Romania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *