Electronice in avion pe tot parcursul zborului, si in Europa

Utilizarea de electronice in avion pe tot parcursul zborului va fi permisa si in Europa, conform unui comunicat de presa al EASA (Agentia Europeana de Siguranta a Aviatiei).

Conform respectivului comunicat, Agentia va publica pana la finele lunii noiembrie 2013 indrumari care vor extinde posibilitatea de a utiliza dispozitive electronice personale, cum ar fi tabletele, smartphone-urile, e-readerele si mp3 playerele in toate momentele zborului. Bineinteles, cu conditia ca ele sa fie in modul de avion.

Schimbarile, spune directorul EASA, Patrick Ky, vor fi aplicabile avioanele utilizate de liniile aeriene europene.

Schimbarea vine la putin timp dupa ce Administratia Federala a Aviatiei din SUA a facut acelasi lucru. Comunicatul mai spune ca se analizeaza modalitati noi de a certifica utilizarea telefoanelor mobile la bord pentru efectuarea de apeluri, pe termen lung.

Chiar daca acest din urma deziderat probabil ca va mai dura, cred ca posibilitatea de a utiliza electronice in avion de la urcare pana la coborare este un pas in directia buna si abia astept sa pot asculta muzica fara sa trebuiasca sa o opresc cand se decoleaza.

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *