Proiectul Discovery – AMD pregateste o tableta interesanta pentru anul viitor

Apar pe net detalii despre noul Proiect Discovery al celor de la AMD, care tocmai ce a castigat un premiu CES 2014. Proiectul este reprezentat printr-o tableta cu Windows 8 ce va fi aratata in premiera la Las Vegas in luna ianuarie a anului viitor. De asemenea, tableta este insotita si de doua accesorii: un docking pentru pozitionare pe birou dar si un suport special de gaming. Intuim deja ca este un dispozitiv ce se vrea util atat in mediile de business cat si in cele casnice.

AMD Proiect Discovery

Inca nu se cunosc mai multe detalii despre ea, nici specificatii si nici cand va fi disponibila la vanzare. Insa am aflat ca va incorpora noua generatie de procesoare low-voltage cu nume de cod “Mullins”, dedicate in special tabletelor, echipamentelor hibride si laptopurilor subtiri. Banuiesc ca va dispune si de un chipset grafic capabil sa permita accesul in jocuri cu o grafica complexa.

Din cate am inteles, cei de la AMD nu sunt interesati momentan sa lanseze aceasta tableta sub brand propriu. La CES 2014 vor demonstra capacitatile si performantele noilor procesoare si tehnologii. Banuiesc ca urmatorul pas va fi sa lanseze tableta sub brand-urile partenerilor, la fel cum vor face si cei de la Nvidia cu Tegra Note.

AMD au cam pierdut teren pe piata tabletelor sau pe cea a laptopurilor subtiri. Cel putin asa simt si vad aici la noi, in Romania, unde prezenta lor pe aceste segmente de piata este spre zero. Nu-mi ramane decat sa sper ca noul proiect va fi unul de succes, pentru ca competitia este intotdeauna spre beneficiul utilizatorilor.

 Sursa.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *