Toq – un nou smartwatch, de la Qualcomm

Qualcomm anunta disponibilitatea ceasului inteligent Toq (se pronunta la fel ca “talk”) incepand cu 2 decembrie, la un pret destul de piperat – 350 dolari. Acesta este compatibil cu terminalele mobile ce functioneaza pe baza sistemului de operare Android 4.0.3 sau a versiunilor mai recente.

Fata de modelele concurente de la Samsung si Sony este limitat momentan doar la afisarea notificarilor, citirea mesajelor SMS sau la preluarea sau respingerea apelurilor telefonice. Producatorul a anuntat ca i se vor extinde capacitatile prin intermediul unor update-uri ulterioare. De asemenea, vor fi disponibile si aplicatii compatibile de genul Accuweather.

Qualcomm Toq

Acesta dispune de un ecran Mirasol cu o diagonala de 1.5 inchi care are avantajul unui consum mai redus de energie, ceea ce se traduce intr-o autonomie mai de durata. Qualcomm promite ca smartwatch-ul lor va fi activ cateva zile si ca ecranul se vede foarte bine chiar si intr-o zi insorita. Imi place ca ofera suport pentru incarcare wireless, prin intermediul tehnologiei WiPower. La smartphone se conecteaza prin Bluetooth. De asemenea, optional va dispune si de o pereche de casti stereo.

Din pacate, nu va fi disponibil decat in SUA. Asa ca, daca va doriti acest gadget trebuie sa mergeti acolo sau sa apelati la prietenii sau membrii familiei rezidenti in acea tara.

Chiar sunt curios daca moda acestor smartwatch-uri chiar va prinde, pentru ca pe mine inca nu m-au convins. Insa, fata de modelul Gear de la Samsung, la Toq apreciez faptul ca este compatibil cu aproape orice smartphone cu Android si ca ofera incarcare wireless.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *