QNAP – Sisteme NAS de stocare in retea cu functii multimedia

QNAP lanseaza o noua gama de solutii de stocare in retea, TS-x70 Pro Turbo NAS, destinata atat firmelor mici si mijlocii cat si utilizatorilor casnici. Aceasta noua gama cuprinde modele cu 4, 6 si 8 sertare de hard-disk, procesoare  Intel Core i3 Dual-Core la 3.3 GHz si 2GB memorie RAM.

Mai interesant este faptul ca toate modelele pot lua rolul unui sistem HTPC (Home Theater PC). Mai exact, pot fi conectate prin intermediul conexiunii HDMI la un televizor, redarea continutului realizandu-se prin intermediul player-ului XBMC integrat in Qnap HD Station. Aceleasi modele promit si redarea sunetului la o calitate superioara. Nu le lipseste suport DLNA si AirPlay pentru conectarea la dispozitivele compatibile cu Android sau iOS. De asemenea, au interfata Digital TV Station prin care utilizatorii pot urmari si inregistra emisiunile TV dupa conectarea unui tuner DVB-T pe USB.

QNAP

Pe langa atat de atractivele functii multimedia amintite inainte, sunt incorporate si cele necesare unui echipament profesional de stocare in retea (NAS), pentru administrare, partajare, backup si sincronizare.

In primul rand ca au suport pentru virtualizare, fiind compatibile cu VMware vSphere, Citrix XenServer, Microsoft Hyper-V si Windows Server 2012.

De asemenea, utilizatorii pot organiza fisierele si realiza backup-ul, pot sincroniza datele intre calculatoare, tablete si telefoane prin Qsync, pot partaja materiale in diferite grupuri si pot accesa, administra si rula continutul pe tablete si pe telefoanele mobile cu ajutorul aplicatiilor Qfile, Qmusic, Qphoto, Qmanager si VMobile.

Utilizand Photo Station, Music Station si Video Station, pot fi administrate, arhivate si partajate fotografiile, colectiile de muzica si clipurile video. Au functie “USB one-touch-copy” care, prin simpla apasare a butonului “Copy” de pe panoul frontal, copiaza pe Turbo NAS datele stocate pe un dispozitiv USB extern.

storage_ts_670_pro_1

Specificatii cheie ale noilor modele:

 • TS-870 Pro: 8-unități, turn, Procesor Dual-Core Intel Core™ i3 3.3 GHz, 2GB DDR3 RAM extensibil la 16GB, 2 x Gigabit LAN, 10GbE-ready, suport pentru unități SATA 6Gbps, hard discuri hot-swappable, 2 x USB 3.0, HDMI;
 • TS-670 Pro: 6-unități, turn, Procesor Dual-Core Intel Core™ i3 3.3 GHz, 2GB DDR3 RAM extensibil la 16GB,2 x Gigabit LAN, 10GbE-ready, suport pentru unități SATA 6Gbps, hard discuri hot-swappable, 2 x USB 3.0, HDMI;
 • TS-470 Pro: 4-unități, turn, Procesor Dual-Core Intel Core™ i3 3.3 GHz, 2GB DDR3 RAM extensibil la 16GB, 2 x Gigabit LAN, 10GbE-ready, suport pentru unități SATA 6Gbps, hard discuri hot-swappable, 2 x USB 3.0, HDMI.

Noua serie TS-x70 Pro Turbo NAS este disponibila prin intermediul partenerilor QNAP din Romania.

Update. Preturile de comercializare sunt urmatoarele: 1000 EUR pentru modelul cu 4 sertare, 1200 EUR pentru cel cu 6 si 1350 EUR pentru modelul cu 8 sertare.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

5 thoughts on “QNAP – Sisteme NAS de stocare in retea cu functii multimedia

 • November 19, 2013 at 2:35 pm
  Permalink

  bine ca nu imi dai si pret, ca de obicei astea sunt foarte prohibitive

  Reply
  • November 19, 2013 at 2:40 pm
   Permalink

   intreb de ele…

   Reply
   • November 19, 2013 at 2:41 pm
    Permalink

    ai dreptate, nu cred sa fie ieftine…

    Reply
  • November 19, 2013 at 2:59 pm
   Permalink

   Am aflat preturile: 1000 EUR/ 4 sertare, 1200 EUR/ 6 sertare, 1350 EUR/ 8 sertare. Deci, ai avut dreptate.

   Reply
   • November 19, 2013 at 4:07 pm
    Permalink

    Acestea sunt pentru SMB, variantele fără PRO în denumire sunt mai ieftine, iar pentru home-users exista o serie separata, cu preturi pornind de la 140 Euro

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *