Windows AppCreator Challenge – 10 aplicatii care mi-au atras atentia

Va spuneam acum ceva timp de Windows AppCreator Challenge, o competitie adresata creatorilor si dezvoltatorilor de aplicatii de la noi. Un concurs prin care Microsoft incearca sa stimuleze crearea de aplicatii valoroase si utile localizate pentru Romania.

In aceasta perioada se desfasoara etapa a 2-a a concursului, cu finalitate in data de 16 decembrie. Cei interesati pot afla detalii si din aplicatia realizata special pentru aceasta competitie de ThinkDigital (reprezentant Facebook in Romania si alte 5 tari din regiune). Aplicatia este disponibila pe pagina Microsoft Romania (https://www.facebook.com/MicrosoftRomania), mai exact aici.

Pana in acest moment au fost inscrise in competitie aproximativ 169 de aplicatii. Dintre acestea, 61 sunt pentru sistemul de operare mobil Windows Phone 8 si 108 pentru Windows 8. Finalizate sunt doar doar 59 dintre ele, restul fiind inca in lucru.

Am aruncat o privire peste cele finalizate (dezvoltate) si o sa vi le prezint pe cele 10 care mi-au atras atentia. Recunosc ca am pus accentul mai mult pe utilitate si mai putin pe divertisment.

Windows AppCreator Challenge

1. Tren Calator

O aplicatie pentru Windows Phone 8 care poate fi utila celor care circula des cu trenul. Are rutele si trenurile care circula in Romania. Din cate am inteles mai ii trebuie cateva update-uri.

 pret_benzina

2. Pretul benzinei si al motorinei

O aplicatie utila soferilor prin intermediul careia pot afla pretul carburantilor de la statiile de benzina. Momentan este dezvoltata pentru Windows 8.1 dar parca i-as vedea utilitatea mai degraba pe Windows Phone 8.

 Windows AppCreator Challenge

3. DSRadio

Nu putini sunt cei care au obiceiul de a asculta un post de radio in timp ce lucreaza pe computer. Daca aveti Windows 8.1, acum puteti descarca gratuit aceasta aplicatie pentru a va bucura de statiile de radio preferate din Romania.

 Windows AppCreator Challenge

4. Stii sa scrii

O aplicatie pe care multi dintre tinerii nostri internauti ar trebui sa o consulte. Prin intermediul ei poate vor mai invata cat de cat sa scrie corect din punct de vedere gramatical. Este functionala pe Windows 8.1

 Windows AppCreator Challenge

5. NakedChem

O aplicatie utila la ora de Chimie (o limba straina pentru multi dintre noi 😀 ). Compatibila cu Windows 8.1, are tabelul periodic si prezinta detalii despre fiecare element chimic in parte.

 Windows AppCreator Challenge

6. ACS Poli Timisoara

O aplicatie de mobil dedicata in special suporterilor echipei ACS Poli Timisoara. Acestia pot afla ultimele noutati despre echipa, pot vizualiza videclipuri si poze, pot cumpara bilete la meci. As vrea sa vad astfel de aplicatii pentru toate echipele de fotbal din Romania.

 Windows AppCreator Challenge

7. Airplanes (Avioane)

Un joc pe care toti l-am jucat cel putin o data pe o coala de caiet de mate. Iata ca, acum poate fi jucat si electronic pe Windows 8.1. Va puteti intrece cu playeri online din toata lumea.

 Windows AppCreator Challenge

 8. TaxiCop

O aplicatie care calculeaza costul unei deplasari cu taxiul. Chiar sunt interesat daca pretul estimat este aproape de cel real, cel pe care il incaseaza un taximetrist. Testez cu prima ocazie. Mai imi trebuie un smartphone Nokia… 😀

 Windows AppCreator Challenge

9. HomeHelper

O aplicatie de care si eu as avea nevoie, pentru ca m-am saturat sa tin in excel indecsii de la caldura si la apa. HomeHelper este un centralizator in care putem nota consumul de gaze, curent si apa. Astfel ca putem avea o privire de ansamblu asupra consumului lunar si putem estima cheltuielile. As fi preferat sa fie compatibila si cu Windows Phone.

Windows AppCreator Challenge

10. Auto Witness

O aplicatie care permite folosirea smartphone-ului in rol de camera de masina. O idee foarte buna tinand cont ca smartphone-urile Nokia Lumia filmeaza foarte bine. Aplicatia inregistreaza tot timpul dar puteti alege ce sa salvati doar printr-o simpla apasare pe ecran. De asemenea, se foloseste de accelerometru pentru a inregistra evenimentele din trafic.

Momentan le-am sesizat doar pe acestea. Sper ca pana in data de 16 Decembrie sa fie inscrise si mai multe aplicatii finalizate in Windows AppCreator Challenge.

Sa mai dau exemple de ce aplicatii as vrea sa vad? Una cu programul teatrelor si concertelor din Bucuresti si din tara, una cu toate muzeele din Romania, una cu locurile ce merita vizitate in Romania, una cu mijloacele de transport in comun (stiu ca pe Android exista asa ceva) etc. Avem nevoie de tot mai multe aplicatii care sa ne ajute sa ne orientam si sa gasim repede ceea ce ne intereseaza.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *