Muzica de vineri: Volbeat feat. King Diamond

Muzica de vineri din aceasta saptamana ii are in centru pe cei de la Volbeat, una dintre trupele favorite ale colegului Bogdan Petre.

Cu toate ca nu pot fi numit un fan al lor si ca imi trebuie o anumita dispozitie ca sa ii ascult, muzica danezilor nu imi displace deloc. Ultimul album, Outlaw Gentlemen & Shady Ladies, a ajuns zilele trecute in playlist din pura intamplare si l-am ascultat cu mai multa atentie decat i-am dat cand a aparut.

Si asa am ajuns la motivul care a determinat alegerea muzicala de azi. La un moment dat am auzit un riff care suna extrem de familiar din punct de vedere stilistic, urmat de o voce absolut inconfundabila. M-am oprit din ce faceam si am intrebat cu voce tare “mai, ala e King Diamond?”. Am constatat ca nu ma inseala urechile si ca, intr-adevar, danezii de la Volbeat au invitat pe o piesa un alt danez, celebru pentru povestile sale horror pe muzica si capacitatile vocale impresionante.

Sunt constient ca King Diamond nu e pentru toata lumea, dar mie mi-a placut tot timpul. Si acum imi aduc aminte cum stateam in adolescenta noaptea cu castile pe urechi ascultand albumul “The Graveyard” si citind Stephen King si Dean R. Koontz.

Cert e ca piesa, “Room 24” pe numele ei, e o combinatie foarte reusita (chiar daca domnul Petre ar zice ca au Volbeat altele mai bune) si de asta va invit sa o ascultam impreuna.

Si fiindca am vorbit de King Diamond, trebuie spus ca el nu e singura legatura a celor de la Volbeat cu Mercyful Fate, trupa care l-a facut celebru. Hank Shermann, chitaristul Mercyful Fate, i-a ajutat pe cei de la Volbeat in turneul din 2012, mergand in turneu cu ei. A venit apoi ca membru permanent Rob Caggiano, fost la Anthrax.

Si pentru ca vorbeam de acel turneu si de invitati speciali, am si o a doua piesa Volbeat pe ziua de azi. De la Wacken Open Air 2012, cu Hank Shermann la chitara, caruia i se alatura Michael Denner, fost si el la Mercyful Fate, dar si Mille Petrozza, liderul Kreator, “7 Shots”. Cu mentiunea ca Petrozza arata cel putin ciudat fara chitara.

Weekend placut, cu muzica de calitate!

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

One thought on “Muzica de vineri: Volbeat feat. King Diamond

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *