Peste 300.000 de conturi Facebook compromise

Peste doua milioane de conturi Facebook, Google, Twitter si de pe alte servicii au fost compromise intr-un atac recent, conform companiei de securitate CyberWave.

Atacul, care a tintit, se pare, Olanda in principal, a avut ca rezultat furtul a 1.580.000 de date de logare pe site-uri, 320.000 de mii de date de conturi de email sau 41.000 de conturi FTP.

Cele mai multe conturi au fost de Facebook, dupa cum urmeaza:

318.000 de conturi Facebook

70.000 de conturi Gmail Yahoo si YouTube

60.000 de conturi Yahoo

22.000 de conturi Twitter

9000 de conturi pe reteaua sociala ruseasca Odnoklassniki

8000 de conturi ADP

8000 LinkedIn

Pentru a obtine datele s-a folosit software de keylogging, care trimitea date spre un server controlat de hackeri, aflat in Olanda.

Cei de la CNN Money au incercat sa afle mai multe de la companiile afectate, iar ADP, Facebook, LinkedIn si Twitter au spus ca au resetat parolele conturilor afectate, celelalte neoferind un raspuns.

Din pacate, cu cat depindem mai tare de conturi si parole, cu atat si sansele sa se intample asa ceva cresc.

 

 

 

 

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *