Muzica de vineri: Fun Lovin’ Criminals

Am ales pentru muzica de vineri din aceasta saptamana o trupa foarte apropiata de sufletul meu, Fun Lovin’ Criminals, si recunosc ca mi-a fost greu sa aleg ceva anume dintre piesele lor.

Si asta pentru ca recunosc ca tot catalogul lui Huey Morgan si compania imi e foarte drag, si asta cam de cand i-am descoperit, acum foarte multi ani. Am auzit si eu, ca toata lumea, “Scooby Snacks” pe MTV cand aveam o varsta destul de frageda si i-am redescoperit in liceu, cand in baruletul frecventat de mine si prietenii mei se difuzau CD-urile lor intruna. Tot timpul mi-a placut combinatia foarte democractica de o multime de genuri pe care o fac domnii astia cu origini in Brooklyn.

La FLC vei gasi rock, blues, hip-hop, funk si multe altele, in proportii diferite, intr-un melanj care nu poate sa dea ca rezultat decat niste piese numai bine de ascultat intr-o seara de weekend, cand te relaxezi cu prietenii.

Nu ma pot lauda ca i-as fi vazut live – e una dintre marile mele dorinte si mi-o voi indeplini cu proxima ocazie, desi aparitiile lor sunt mai rare in ultimii ani – dar pot spune ca le-am tocit albumele de-a lungul timpului si ca revin la ei din cand in cand. Iar atunci cand o fac, numai pe ei ii ascult cateva zile.

De data asta, ocazia de revenire a fost… Okazii. Aruncand o privire peste ofertele de Black Friday din sectiunea Muzica, am dat peste un . Era si la pret redus, il si voiam de mai mult timp (dar imi iesise din minte), asa ca mi l-am luat. Si uite asa am ajuns sa ascult iar FLC in masina, in heavy rotation.

Si pentru ca am vorbit destul despre ei, sa ascultam si o piesa, foarte “schmoove” – poate singurul cuvant capabil sa descrie ce canta oamenii astia. “The Grave and The Constant” (si nu, nu am idee ce ar putea sa semnifice clipul).


Cel de-al doilea clip la care m-am oprit este de pe ultimul album de studio FLC, “Classic Fantastic”, aparut in 2010, dupa o pauza de cinci ani. Cert e ca nu se renuntase la vechile obiceiuri si nici la clipurile simpatice.

Daca v-a placut ce ati auzit, .

Iar daca vreti sa auziti de pe unde se trag toate influentele lor, trebuie spus ca liderul trupei, Huey Morgan, are o excelenta emisiune la BBC Radio 6 in fiecare sambata de la pranz (ora Romaniei), emisiune care poate fi ascultata online.

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *