Windows Start Menu inapoi in urmatorul Windows?

Windows Start menu, una dintre functiile cele mai regretate de utilizatori in Windows 8 si 8.1, ar putea constitui marele comeback din urmatoarea versiune majora a sistemului de operare al celor de la Microsoft.

Conform surselor lui Paul Thurrott, de la Windows Supersite, urmatoare versiune ar putea include doua noutati foarte importante.

In primul rand, Windows Start menu ar putea reveni, ca optiune disponibila utilizatorilor. Sunt sanse ca optiunea sa fie doar pentru versiunile care pot fi folosite in mod desktop (in Metro nici nu ar prea avea sens).

Personal, cred ca e cel mai logic lucru de facut – astfel, cei carora le lipseste Windows Start menu l-ar avea inapoi, in timp ce celor care s-au obisnuit cu stilul Windows 8 de a face lucruri nu ar fi obligati sa il aiba.

A doua noutate importanta se pare ca e cea legata de aplicatii Metro care ruleaza pe desktop. Cu alte cuvinte, aplicatiile Metro vor “pluti” peste desktop; acest lucru ar mai diminua impresia ca rulezi doua sisteme de operare separate pe care eu trebuie sa recunosc ca de multe ori o am in Windows 8 sau Windows 8.1.

Daca se concretizeaza, nu pot spune decat ca sunt semne foarte bune pentru versiunea viitoare.

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *