Hobbitul, Dezolarea lui Smaug (cateva impresii si atat)

Va spuneam saptamana trecuta cat de nerabdator sunt sa vad partea a doua a Hobbit-ului, Dezolarea lui Smaug. Iata ca am fost norocos si avut ocazia sa il vad in avanpremiera la invitatia celor de la Skin Media si Toshiba Romania.

Stati linistiti, nu o sa vi-l povestesc, nu vreau sa va stric placerea de a-l vedea si de a trai la intensitate toata actiunea, asa cum am facut-o si eu. Nici nu stiu cum au trecut cele trei ore, partea a doua a trilogiei avand atat momente alerte, pline de dinamism, cat si scene fermecatoare sau decoruri pline de mister.

Hobbit - Desolation of Smaug

Maiestria lui Peter Jackson si a echipei lui de productie s-a vazut din plin si de aceasta data, in film fiind prezente din abundenta peisaje uluitoare, orase fantastice sau scene dinamice care te tin cu sufletul la gura. Da, piticii si Bilbo patrund in munte… Da, o sa vedeti dragonul, unul foarte bine realizat, diabolic, malefic, care iti inspira teama. Cel mai al dracu’ dragon din cati am vazut pana acum in filme. Da, apare pentru prima data si Legolas… Da, orcii sunt la fel de scarbosi… Da, apare si Sauron… Si mai sunt multe lucruri si fiinte infricosatoare de vazut, destule pentru a-i face pe cei mici sa viseze urat noaptea…

In schimb finalul este prea brusc, tocmai cand actiunea era mai palpitanta… Tocmai cand vroiam mai tare sa vad ce se va intampla, daca reusesc piticii sa-l casapeasca pe dragon… Asta este, trebuie sa mai astept inca un an… Daca sunteti curiosi, puneti mana si cititi cartea aia… 😀

Gata, gata…. Nu mai zic nimic. 😀

Filmul l-am vazut la IMAX-ul din Afi Cotroceni. Legat de calitatea vizionarii, nu as putea spune ca sunt incantat. Au fost momente in care imaginea 3D se vedea foarte bine, mai ales in timpul scenelor statice. In schimb, la trecerea rapida a camerei prin cadru sau la scenele dinamice, se pierdea puternic din claritatea imaginii. Am iesit cu dureri de ochi de acolo. Cel putin, asa s-a vazut de pe randul de jos pe care stateam noi. Ma asteptam sa se vada mai bine, poate il mai regleaza cei de acolo.

Poanta e ca mai vreau sa il mai vad inca o data. Poate merg si in Baneasa sa-l vizionez in HFR (High Frame Rate – 48fps).

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *