Digi Online – Platforma RCS & RDS de divertisment online

Digi Online este numele ales de RCS & RDS pentru noua sa platforma de divertisment online, al carei functie principala este sa aduca divertismentul mai aproape de utilizatorii companiei.

Este vorba despre o  aplicatie pentru Android (de la versiunea 4.0 in sus) pe care o gasesti aici sau iOS (de gasit aici), descarcabila gratuit si destinata in principal abonatilor operatorului. Aceasta ofera stiri, programul TV al posturilor operatorului, dar si programe TV in direct si video on demand din emisiunile posturilor Digi.

Posturile TV care pot fi vazute live sunt din mai multe categorii, incepand cu cele de stiri – Digi 24 HD si posturile locale Digi, plus Realitatea TV si Romania TV, unul general – TVR, cele trei posturi Digi Sport, doua posturi pentru copii de la Disney, trei posturi tematice – History, National Geographic si Travel, precum si unul de muzica – UTV. Asa cum am spus, exista in aplicatie programele TV si poti seta sa iti apara notificari atunci cand incepe o anumita emisiune care te intereseaza.

Exista si o zona de video on demand, daca ai ratat vreo stire, de exemplu.

Accesul la programe TV in direct si video on demand este rezervat abonatilor operatorului, care trebuie sa se autentifice in aplicatie cu un cont care se poate crea in serviciul DigiCare al operatorului. Din cate am constatat, chiar si logat, de streaming nu ai parte decat cand esti in reteaua celor de la RCS & RDS. Ca sa exemplific, nu am avut probleme sa ma uit la Digi Sport pe tableta legata la WiFi (routerul fiind conectat la internet prin RDS, lucru despre care am mai discutat) dar, chiar autentificat fiind cu contul pomenti mai sus, nu am putut sa fac acelasi lucru de pe telefonul care are internet mobil de la Vodafone. Pana la urma, e normal ca operatorul sa isi ofere serviciile doar clientilor sai, care ii dau lunar niste bani.

In rest, aplicatia functioneaza OK, chiar daca nu e impresionanta din punct de vedere vizual. M-am putut uita fluent, timp de cateva minute, la un program TV care s-a vazut foarte bine (se poate selecta calitatea streamului). Cred ca va fi utila in timp, macar ca sa ma uit la meci pe tableta in timp ce fac un gratar in gradina. Mai e pana la vara, dar trebuie gandit in perspectiva.

In plus, inteleg ca vor fi si filme exclusiv online in aplicatie.

Mai jos aveti o serie de capturi de ecran, ca sa va faceti o idee.

Mai multe detalii aici.

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

One thought on “Digi Online – Platforma RCS & RDS de divertisment online

  • December 18, 2013 at 9:35 am
    Permalink

    nici nu stiam de asta; tot e bine ca mai fac si ei ceva bun

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *