Update: ASUS Transformer Book – pentru utilizatorii mobili

Cred ca va sunt cunoscute deja modelele Transformer Book ale celor de la ASUS, portabile hibride care pot fi utilizate atat ca laptop cat si ca tableta, unele dintre ele cu dual-OS cu Windows si Android. Sunt echipamente care vor sa acopere nevoile digitale, atat la serviciu cat si acasa, ale unor categorii diverse de utilizatori.

Si la recentul targ international de electronice CES 2014 din Las Vegas am sesizat aceasta tendinta, dual-boot sau dual OS fiind termeni pe care ii vom intalni tot mai des in perioada urmatoare.

ASUS sunt printre primii integratori care au adoptat acest tip de solutii portabile, poate chiar primii. Si, din cate am inteles, nu se vor opri aici: au de gand sa extinda seria Transformer Book, pentru a atrage tot mai multi utilizatori mobili care doresc deopotriva o tableta pentru informare sau socializare cat si un laptop eficient pentru desfasurarea activitatilor de la birou.

Momentan au pe piata trei astfel de modele, Transformer Book T100, Transformer Book T300 si Transformer Book Trio, urmand ca in viitorul apropiat sa fie lansat si Transformer Book Duet TD300, pe care tocmai l-am vazut la CES 2014.

Reprezentantii ASUS Romania considera ca potentialul de vanzari al lui T100 la noi in tara va fi atins abia spre jumatatea lui 2014. Din punctul meu de vedere, T100 prezinta si avantajul unui pret foarte bun.

Transformer Book T100 este un sistem hibrid ce poate deveni imediat o tableta, si invers, comutarea intre cele doua moduri de lucru realizandu-se aproape instant. Acesta are un un Intel Atom Z3740 quad-core, un procesor care m-a convins de calitatile sale la desfasurarea sarcinilor uzuale (informare, socializare, office si chiar multimedia HD), si o autonomie de peste 10 ore la redarea videoclipurilor HD, asa cum a reiesit din testul nostru.

Transformer Book T100 vine cu o oferta de spatiu nelimitat pentru un an in cloud-ul ASUS WebStorage.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *