Prin Parcul Cismigiu, cu Nokia Lumia 1020

Dupa ce ne-am ghiftuit “bini di tat” ieri, astazi ne-am zis ca nu ne-ar strica o plimbarica si o gura de aer proaspat. Asa ca, l-am luat pe pustiulica si am dat o fuga prin Parcul Cismigiu din Bucuresti.

Era devreme si destul de putina lume prin parc. Tablagiii si sahistii de-abia se strangeau, nu se asezasera la mese, inca depanau amintiri cu partidele memorabile din ziua precedenta. Numai zona patinoarului amenajat in albia secata a lacului era mai animata. Acolo gasiti si un mic targ de Craciun. Am gustat si noi niste scovergi calde, ni s-a facut pofta. Ar fi mers si un vin fiert insa eram cu masina…

In rest liniste, ne-am plimbat vreme de cel putin o ora prin tot parcul.  In timpul asta am facut cateva instantanee cu Nokia Lumia 1020 si aplicatia Nokia Pro Cam. Parca as fi vrut sa fie zapada, acum este vremea ei, ar fi avut alt farmec atat parcul cat si orasul. Pe de alta parte, experienta mea de bucurestean, care imi spune ca zapada egal haos in capitala, ma face sa nu mi-o doresc atat de tare. Insa…

Iata cateva poze facute cu Nokia 1020 in Cismigiu, astazi…

Dupa cum vedeti, chiar si in conditii de vreme mohorata, rezultatele obtinute cu Nokia Lumia 1020 sunt clare, au parte de o paleta coloristica naturala si de un nivel ridicat al detaliilor. Am fotografiat in format 16:9 cu o rezolutie de 34 Mpix. Este unul dintre cele mai buna camera-phone la ora actuala.

Imi place foarte tare si aplicatia Nokia Pro Cam, care permite un control mai exact al parametrilor de fotografiere. Daca nu vreti sa folositi functiile automate, aveti acces la setarea balansului de alb, al sensibilitatii ISO, al timpului de expunere si chiar puteti focaliza manual, totul prin intermediul unor meniuri circulare, dupa cum se vede in screenshot-urile de mai sus.

Din cate am inteles, aceasta aplicatie va fi disponibila in curand pe toate smartphone-urile Nokia Lumia, chiar si pe cele mai ieftine.

Revin si cu alte imagini facute cu Nokia Lumia 1020…

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *