Samsung NX30 – camera foto mirrorless cu sistem de operare Tizen?

Se pare ca noua camera mirrorless Samsung NX30 va fi anuntata cat de curand. Pesemne ca o vom vedea chiar la targul CES 2014 din Las Vegas.

Conform celor de la dpreview.com, specificatiile camerei ar fi urmatoarele:

  • Senzor de  20.3 MPix
  • Sistem de Autofocus hibrid in 105 puncte cu detectie de faza si 247 puncte cu detectie de contrast
  • Procesor de imagine DRIMe IV
  • Capaciate de filmare 1080p FHD (H.264) la 60fps
  • Ecran Super Amoled tactil care poate fi rotit la 360 de grade
  • Vizor electronic EVF
  • System : Tizen OS

Suna bine noua camera mirrorless Samsung NX30. Chiar sunt curios cum se va comporta sistemul de operare Tizen si cam ce facilitati si aplicatii o sa aiba, mai ales pentru ca este un SO care vine din zona de smartphone-uri. Sper sa fie mai orientat mai degraba catre aplicatii foto-video si mai putin catre cele tipice de smartphone.

De exemplu, eu nu am reusit deloc sa inteleg camera foto mirrorless Galaxy NX cu sistem de operare Android, pe care am avut ocazia sa o folosesc de curand. Nu cred ca este nevoie de un sistem de operare atat de complex pe o astfel de camera foto, orientata mai degraba catre utilizatorii avansati. Ca sa nu mai spun ca ofera prea putine posibilitati de control manual pentru o camera de genul ei. Nu este nici cal, nici magar.

Sper ca la NX30 sa nu se repete greselile de la Galaxy NX. Cat despre calitatea rezultatelor foto-video, cred ca nu vom avea prea multe de reprosat, cum nu am avut nici la NX300.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *