VSCO Cam, acum si pe Android

VSCO Cam, una dintre cele mai populare aplicatii de prelucrare foto pe iOS, este acum disponibila si pe terminalele mobile cu Android. Aceasta poate fi descarcata de aici si este compatibila cu Android 4.0 IceCream Sandwich sau cu versiunile mai noi. Din cate am inteles, aplicatia pentru Android are aceleasi functionalitati si caracteristici intalnite si la cea de iPhone sau iPad.

Am instalat-o si eu pe noua tableta LG G Pad 8.3 pe care o butonez zilele astea si pot spune ca am ramas placut surprins atat de simplitatatea interfetei, cat mai ales de ce poti face cu ea. Utilizatorii au la dispozitie filtre interesante si unelte performante de editare foto, totul realizandu-se intr-un mod pe cat se poate de vizual si de intuitiv.

In primul rand ca ofera posibilitatea realizarii fotografiilor. Interfata camerei este pe cat se poate de simpla, fara prea multe setari. Permite activarea/dezactivarea flash-ului, afisarea unui grid sau realizarea unei fotografii patrate, alegerea punctului de focus si de masurare.

VSCO Cam Android

La VSCO Cam este mai interesanta partea de procesare a imaginilor. Pot fi editate atat fotografiile realizate cu camera cat si cele disponibile in galerie. Ai la dispozitie pentru inceput 10 filtre artistice. Daca nu esti multumit de rezultatele obtinute cu acestea, poti cumpara alte colectii de filtre din magazinul dedicat.

Dupa ce ai ales filtrul dorit, urmeaza partea efectiva de procesare a imaginii. Pot fi modificati urmatorii parametri: expunerea, temperatura de culoare, contrastul, saturatia culorilor, claritatea. De asemenea, fotografia poate fi rotita, taiata, i se poate adauga o vinieta. Pot fi prelucrate zonele umbrite si cele luminate, sau poate fi adaugata granulatie pozei.

Cu putin talent poti transforma o poza banala intr-o imagine deosebita, pe care o poti salva in galerie sau partaja pe site-urile de socializare preferate.

Merita incercata aplicatia VSCO Cam, eu unul ma voi folosi de ea in continuare.

Alte cateva screenshot-uri, in continuare.

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *