Samsung NX30 – anuntata oficial

Impreuna cu modelul cu Android Galaxy Camera 2, Samsung a anuntat oficial si noua camera mirrorless Samsung NX30, urmasa lui NX20. NX30 este o camera cu aspiratii profesionale, atat datorita look-ului cat si capacitatilor tehnice.

Samsung NX30 sta in felul urmator la capitolul specificatii: senzor APS-C Cmos de 20.3 Megapixeli, procesor DRIMe IV, plaja ISO 100-25600, capacitate fotografiere RAW, inregistrare video full HD cu sunet stereo (plus intrare de 3.5mm pentru microfon), sistem de autofocus performant NX AF System II, timp minim de expunere de 1/8000 secunde!!!, rafala la 9cps. O mica bestie am putea spune.

Samsung nx30

De asemenea, Samsung NX30 se lauda cu un ecran tactil si rabatabil Super Amoled de 3 inchi, plus un vizor electronic inclinabil, astfel ca poate fi utilizata foarte usor la fotografierea sau filmarea din unghiuri dificile.

Din cate vad din imagini ofera posibilitatea unui control manual avansat, ceea ce nu este deloc de neglijat. Insa nu-i lipseste compatibilitate i-Function cu lentilele Samsung, pentru schimbarea parametrilor de fotografiere prin intermediul inelului de pe obiectiv.

Bineinteles ca nu-i lipsesc modurile inteligente: Beauty Face, Landscape, Macro, Action Freeze, Rich Tone, Panorama, Waterfall, Silhouette, Sunset, Night, Fireworks, Light Trace, Creative Shot, Best Face, Multi-Exposure, Smart Jump Shot.

Si, ca orice camera de noua generatie care se respecta, dispune de conectivitate Wi-Fi, NFC si Bluetooth. Are tot felul de functii gen Photo Beam, AutoShare, Remote View Finder Pro, Mobile Link, care permit partajarea rapida a fotografiilor sau controlul camerei de la distanta.

Si, asa cum ne-au obisnuit deja cei de la Samsung, la pachet vine cu Adobe Lightroom 5, un pachet puternic de editare foto, preferatul profesionistilor din toata lumea.

O astept la teste! Chiar imi face cu ochiul camera asta…

Alte cateva imagini cu ea, in continuare.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *