Muzica de vineri: Alice in Chains

Alice In Chains e prima trupa din 2014 la Muzica de vineri. Nu e printre preferatele colegului si prietenului Bogdan Petre, dar ce sa-i faci, mai sunt si momente din acestea. ­čÖé

Nu sunt nici pe departe un fan grunge; de fapt, daca mi se da de ales intre el si multe dintre trupele numite hair metal, o sa imi aleg probabil ceva din a doua categorie. Din ceva motiv, Alice In Chains sunt inclusi in grunge, desi mie mi se pare ca sunt foarte diferiti muzical de celelalte trupe din categorie.

Oricum, mie Alice In Chains mi-au placut tot timpul, iar “The Devil Put Dinosaurs Here”, pe langa ca are un titlu simpatic, bazat pe o idee haioasa, mi se pare unul dintre cele mai bune albume ale anului care tocmai s-a incheiat. E la fel de apasator ca tot ce a facut trupa, si suna exact la fel de “greu”. Pare cumva potrivit (mai mult muzical, mai putin liric) cu ideea de a reveni la treaba dupa pauza si chefurile de Sarbatori si Anul Nou.

Asa ca incepem cu “Hollow”, care are si un clip cel putin interesant.

Si continuam cu “Stone”, intr-o nota la fel de vesela.

In ultimul moment, am decis sa pun si o a treia piesa, de pe precedentul album, “Black Gives Way To Blue”, care mi-a placut la fel de mult. E chiar piesa de titlu si il are ca invitat special la pian pe nimeni altul decat Elton John, un artist care presimt ca s-ar putea sa apara in aceasta rubrica la un moment dat.

Pana la urma, muzica buna nu e musai sa fie vesela, nu?

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *