Winamp – salvat de la disparitie de Radionomy

Popularul player de muzica Winamp si serviciile sale complementare au scapat, pare-se, de la disparitie. Responsabili ar fi cei de la Radionomy, care au decis sa il cumpere.

Vestea, anuntata de TechCrunch, a iesit la iveala atunci cand un utilizator de pe forumurile Winamp a remarcat trecerea nameserverelor Winamp la Radionomy. La momentul respectiv nu se putea spune acelasi lucru si despre Shoutcast, care ar trebui sa fie, in mod normal, punctul numarul unu de interes pentru Radionomy. TechCrunch a aflat insa ca este doar o chestiune de timp pana cand totul se finalizeaza (chiar azi ar putea fi ziua cea mare).

Nu de alta, dar compania este un agregator de posturi de radio online, care este de banuit ca doreste prin aceasta mutare sa isi imbunatateasca semnificativ numarul de astfel de canale pe care le ofera utilizatorilor. N-a fost Microsoft, cum se zvonea la un moment dat, dar tot e bine ca Winamp nu va disparea si probabil va deveni parte a unor noi proiecte.

Nu se cunoaste inca suma tranzactiei, dar cert e ca data de 20 decembrie nu i-a mai fost fatala playerului care ne-a marcat multora tineretea. Sunt insa curios in ce masura se vor investi bani in dezvoltarea sa, cat timp, asa cum am spus si mai sus, e clar ca pe Radionomy o intereseaza in primul rand partea de Shoutcast.

Ne-o va spune 2014.

 

 

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *