Televizoare Philips cu Android, la CES 2014

La CES 2014 TP Vision anunta lansarea primelor sale modele de televizoare Philips cu sistem de operare Android. Acestea vor fi disponibile din al doilea trimestru al anului 2014, mai intai in Europa si in Rusia.

Mi se pare o miscare foarte buna a celor de la TP Vision, platforma Android fiind mai inteligenta decat orice alta platforma proprietara la ora actuala, unde utilizatorii se pot desfasura in voie atat la navigarea pe internet, in aplicatiile de socializare dar si la redarea continutului multimedia.

Cu aceasta ocazie, Scott Housley, Global Head of Product and Strategy TP Vision, declara:

Credem că Android aduce un adevărat beneficiu pe piaţa televizoarelor, pentru că va îmbunătăţi semnificativ experienţa de utilizare al unui Smart TV, aducând viteza şi uşurinţa în utilizare al Smart TV-ului pe picior de egalitate cu experienţa pe care utilizatorul o are pe device-urile inteligente mobile de astăzi. Ne bucurăm să fim primul brand TV european care oferă consumatorilor cele mai noi beneficii Smart TV.”

De retinut ca prezenta sistemului de operare Android nu va inlatura actualul ecosistem Philips Smart TV, utilizatorii avand la dispozitie atat aplicatiile din PlayStore cat si pe cele deja existente, cum ar fi serviciile video on demand, catch-up TV, ghidurile electronice de programe ( EPG) sau pe cele care efectueaza streaming de muzica.

Noile televizoare Philips vor avea procesoare quad-core, astfel ca utilizatorii se vor putea bucura si de jocuri pe ecranele lor mari. Bineinteles, prin intermediul Android-ului, televizoarele Philips vor functiona in tandem cu smartphone-urile si tabletele cu Android, insa fara a fi neglijata conectivitate cu dispozitivele portabile Apple.

Ce sa mai spun, de-abia astept sa le vad si in Romania. Chiar sunt curios daca cele doua platforme, Android si Philips Smart TV, sunt interconectate cumva. Si daca da, cum…

Revin cu detalii.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *