CES 2014: Asus Zenfone – o noua gama de smartphone-uri Asus

Asus Zenfone este numele pe care il poarta noua gama de smartphone-uri a celor de la Asus, prezentata zilele acestea la CES 2014, in Las Vegas.

Evenimentul Asus la CES 2014 a adus, printre multe altele, si noile Asus Zenfone, o gama de smartphone-uri cu procesoare Intel, cu dimensiuni pentru toate buzunarele (la propriu). Astfel, avem de-a face cu trei modele Asus Zenfone, de 4, 5 si 6 inchi.

Asus Zenfone 4

Asus Zenfone

Incepem cu Asus Zenfone 4. Un smartphone de 4 inchi, acesta ascunde sub carcasa un procesor Intel Atom Z2520 si 1GB de RAM, ecranul avand o rezolutie de 800 x 480 de pixeli. Camera principala este de 5 megapixeli, iar cea secundara este una de 0.3 megapixeli. La fel ca fratii sai mai mari, vine cu Android 4.3 (cu interfata proprie Zen UI), dar Asus promite un upgrade la Android 4.4 KitKat.

Va fi disponibil pe negru, alb, rosu, albastru si galben.

Asus Zenfone 5

Asus Zenfone

Cel de-al doilea membru al familiei Asus Zenfone este Zenfone 5. Si el are 1GB RAM, dar procesorul Intel este de data asta unul la 2 GHz. Ecranul, asa cum o spune si numele, este de 5 inchi, dar rezolutia este 720p.

Camerele sunt de data asta de 8 si, respectiv, 2 megapixeli. Si aici avem Android 4.3 (cu upgrade promis la KitKat), iar smartphone-ul va fi disponibil pe alb, negru, rosu si auriu.

Bateria este de 2050 mAh (a lui Zenfone 4 e de 1170).

Asus Zenfone 6

Asus Zenfone

Am lasat cel mai mare si mai puternic model pentru final. Este vorba despre Asus Zenfone 6. Si de data asta este un model cu Android 4.3 (si upgrade-ul mai sus mentionat), dar e unul de 6 inchi, la rezolutie 720p.

In interior se ascunde un procesor Intel Atom Z2580 la 2 GHz si 1 GB de RAM, iar camerele sunt de 13 si 2 megapixeli. Nu lipseste tehnologia SonicMaster, pentru sunet imbunatatit. Culorile sunt aceleasi ca la Zenfone 5 si este prezent si aici, ca de altfel la toate cele trei, slotul microSD.

In ceea ce priveste preturile, ele vor fi, conform celor de la Engadget, de 99, 149 si 199 de dolari pentru Zenfone 4, 5 si, respectiv, 6.

Please follow and like us:

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *