CES 2014: Sony Xperia Z1 Compact – adevaratul Mini

Iata ca a fost lansat si smartphone-ul Sony Xperia Z1 Compact, varianta mini a atat de apreciatului Sony Xperia Z1.

Ca si celelalte modele mini ale concurentei, acesta este dedicat celor care prefera terminalele cu dimensiuni mai mici, mai usor de manevrat cu o singura mana. Insa, daca concurenta a preferat sa-si doteze telefoanele mini la un nivel mediu, in cazul de fata nu se intampla asa: Z1 Compact mosteneste multe dintre specificatiile fratelui mai mare, adica este un mini-smartphone cu performante de ultima ora. Adevaratul Mini am putea spune.

Sony Xperia Z1 Compact

Ca tot veni vorba, specificatiile lui Z1 Compact sunt urmatoarele: ecran de 4.3 inchi cu o rezolutie de 720 x 1280 pixeli, procesor Qualcomm Snapdragon 800 tactat la 2.2 Ghz, chipset grafic Adreno 330, 2GB memorie RAM, stocare interna de 16GB expandabila prin carduri microSD, camera foto cu un senzor de 20.7 Mpix si lentile Carl Zeiss, Wi-Fi de tip AC, acumulator de 2300 mAh. Are o grosime de 9.5mm si o greutate de 137 de grame.

Dupa cum am spus, o fisa tehnica ce impresioneaza. Dar exista si reversul medaliei: pentru ca are un acumulator mai mic, s-ar putea sa nu straluceasca la capitolul autonomie.

Bineinteles, la fel ca fratele mai mare, are o carcasa acoperita cu o sticla rezistenta. De asemenea, este rezistent la apa, sloturile pentru card si SIM fiind acoperite cu capace speciale cu garnitura.

Va fi pe piata din luna februarie, insa nu a fost comunicat pretul.

Avem si un videoclip de prezentare mai jos.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *