Laptopuri cu ecran 4K, de la Toshiba (CES 2014)

Dupa cum este normal, 4K nu va ramane numai ecranele mari ale televizoarelor inteligente. Am vazut deja monitoare cu o astfel de rezolutie, asa ca urmeaza sa vina pe laptopuri, tablete si, de ce nu, poate chiar si pe smartphone-uri intr-o buna zi.

Iata ca pe laptopuri deja a sosit. Toshiba tocmai ce au prezentat la CES 2014 doua laptopuri cu ecran care afiseaza rezolutie 4K.

Toshiba Tecra W50

Primul este modelul Toshiba Tecra W50, un laptop performant dedicat in special mediilor profesionale.

Acesta are un ecran de 15.6 inchi care afiseaza o rezolutie 4K (3840 x 2160 pixeli), procesoare Intel Core de generatia a patra si placa grafica NVIDIA Quadro K2100M. Un laptop foarte bun pentru aplicatii de genul SolidWorks sau Autocad. In plus, ecranul poate fi calibrat, pentru o acuratete mai buna a paletei coloristice, de altfel un factor extrem de important in mediile profesionale.

Toshiba P50t

Al doilea este modelul Toshiba Satellite P50t al carui ecran de 15.6 inchi are tot rezolutie 4K dar, pe deasupra, mai este si tactil.

Ambele modele functioneaza cu Windows 8.1. Eu tot sper ca anul asta sa revina butonul cu Windows 8.2.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *