Nikon D3300 – noul DSLR entry-level, de luna viitoare in Romania

Nikon anunta astazi noul DSLR entry-level Nikon D3300, dedicat fotografilor amatori care vor sa treaca la un alt nivel in captarea momentelor deosebite petrecute alaturi de cei dragi sau a locurilor frumoase pe care le colinda in vacante. Nikon D3300 va fi disponibil in Romania in a doua parte a lunii februarie.

Nikon D3300 are un senzor CMOS de 24.2 megapixeli, acum fara filtru optic low-pass (OLPF), un interval ISO mai larg (pana la ISO 12.800), un puternic sistem procesare a imaginii EXPEED 4, capacitate de fotografiere in rafala de pana la 5 cadre pe secunda, filmare Full HD la cadente de pana la 50p/60p cu focalizare automata continua. Desi este dedicat incepatorilor, as zice ca este un aparat chiar performant.

Nikon D3300

Lipsa filtrului low-pass duce la captarea unor imagini mai clare si mai bogate in detalii, bineinteles daca se foloseste o sticla mai de calitate, cum ar fi un obiectiv Nikkor de 35mm f/1.8 pe care vi-l recomand din toata inima. Am un astfel de obiectiv, nici nu este foarte scump, veti fi incantati de calitatea fotografiilor captate cu ajutorul lui.

Corpul aparatului cantareste numai 410 grame (fara card de memorie sau acumulator), astfel ca poate fi purtat destul de usor chiar si de reprezentantele sexului frumos. Bineinteles, la greutate se mai adauga si obiectivul. Adica doar 195 de grame in plus daca alegeti noul obiectiv NIKKOR 18–55mm VR II care este echipat cu un mecanism de retragere lentilelor.

Ca un element de noutate, Nikon D3300 este primul DSLR la care vad functie “Easy Panorama”, care poate ajuta la realizarea unor fotografii panoramice printr-o simpla apasare de buton. De asemenea, nu-i lipseste functia de Ghid care ii poate ajuta pe incepatori sa descopere cateva din tainele fotografiei sau cum sa capteze o imagine reusita.

Nu a fost confirmat pretul oficial in Romania insa ne asteptam sa fie pe undeva pe la 650 de Euro, la kit cu obiectivul 18-55mm.

Alte cateva imagini cu Nikon D3300, in continuare.

 

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *