Sony A5000, noua camera mirrorless lansata la CES 2014

Sony au lansat la CES 2014 in Las Vegas noua camera mirrorless Sony A5000. Seamana foarte tare cu modelele seriei NEX, numai ca se pare ca Sony au renuntat la aceasta denumire. De ce, habar nu am, de-ale marketingului.  Din cate am inteles va fi disponibila la inceputul primaverii, cu un pret estimativ de 600 USD. In pret este inclusa si lentila de 16-50mm.

Producatorii o lauda ca fiind cea mai mica camera mirrorless cu Wi-Fi la ora actuala. Asa o fi, nu-i contrazic. O sa faca mirrorless-urile astea cat cutia de chibrituri, de nu o sa le mai putem tine ca lumea in mana.

Sony A5000

Fisa tehnica a camerei Sony A5000 este urmatoarea: senzor CMOS APS-C de 20.1 Mpix, procesor BIONZ X, plaja ISO 100-16000. capacitate fotografiere RAW, filmare full HD/30fps, ecran LCD rabatabil de 3 inchi. Dupa cum am spus, are modul Wi-Fi incorporat, astfel ca permite partajarea rapida a fotografiilor sau filmarilor cu dispozitivele portabile compatibile.

Interesant este faptul ca utilizatorii au acces la ecosistemul online PlayMemories Camera Apps, de unde vor putea descarca aplicatii de editare foto sau filtre artistice, gratis sau contra cost.

Cum functioneaza Camera Apps puteti vedea in continuare.

Sony A5000 poate fi o camera demna de luat in seama. Am utilizat cateva mirrorless-uri NEX de-alungul timpului si am fost extrem de multumit atat de comportamentul lor cat si de rezultatele foto-video obtinute cu ele. Singura lor problema este faptul ca lentilele sunt destul de scumpe.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *