Lumix TZ55: Noua compacta performanta de la Panasonic

Am apreciat gama de compacte Panasonic Lumix TZ inca de la modelul TZ7; chiar am avut ocazia sa testez cateva dintre modele si de fiecare data am apreciat calitatea rezultatelor foto-video obtinute cu ajutorul lor. Intre timp Panasonic au mai fost la fel de activi din punct de vedere piaristic la noi, insa ma gandesc ca aparatele lor compacte nu si-au pierdut deloc din calitati, ba din contra, cred ca acum sunt si mai bune.

Asa ca, nu puteam sa nu va semnalez cel mai recent model al seriei, Panasonic Lumix TZ55, prima astfel de compacta care are un ecran rabatabil, pentru a facilita utilizatorului captarea cadrelor potrivite din orice unghi.

Panasonic Lumix TZ55

Specificatiile camerei nu sunt deloc de neglijat: senzor CMOS de 16.1 Mpix, procesor de imagine performant Venus Engine, un sistem de focalizare Sonic Speed Autofocus, lentile cu zoom optic 20x (24–480 mm in format 35mm), stabilizator de imagine POWER OIS si diafragma f/3.3-6.4, plaja ISO 100-6400, rafala la 10cps, ecran LCD de 3 inchi, filmare full HD/30fps.

Camera integreaza nu mai putin de 15 filtre creative dar si functie Creative Retouch, utilizabila dupa captarea imaginilor foto sau video. Bineinteles, ca orice camera de noua generatie care se respecta, are modul Wi-Fi, bun la partajarea rezultelot foto-video dar si pentru controlul camerei de la distanta. De asemenea, are si modul GPS.

Panasonic Lumix TZ55 poate fi un companion de nadejde in aproape orice conditii, chiar foarte buna in vacante.

Inca nu s-a specificat cand va fi disponibila in Romania.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *