Lenovo Beacon – media home server prezentat la CES 2014

Lenovo au prezentat la CES 2014 in Las Vegas serverul media Lenovo Beacon Personal Cloud Storage. Destul de complicata denumirea, insa gadget-ul poate fi privit foarte simplu drept un media home server cu functie de stocare in retea, tocmai bun de asezat langa televizor si de tinut pe el continutul multimedia digital. Functioneaza pe bazele unui procesor Intel Atom si a unui sistem de operare open-source home-theater XBMC.

Acesta poate fi accesat de la distanta prin intermediul unei aplicatii pentru smartphone, are port HDMI pentru redarea imaginilor pe televizor si o capacitate de stocare de pana la 6TB, oferind posibilitatea integrarii a doua hard disk-uri de 3.5 inchi cu suport de pana la 3TB.

Lenovo Beacon

 

De asemenea, are si doua porturi USB 3.0 pentru un transfer mai rapid al fisierelor sau pentru partajarea continutului de pe solutii de stocare externa. Nu-i lipseste nici conexiune Wi-Fi, desi pentru un transfer mai rapid as recomanda conectarea la retea prin fir Ethernet.

Va fi pe piata cat de curand, cu preturi de la 199USD. De mentionat ca unitatile de stocare nu sunt incluse in pret.

Ma gandesc ca poate atrage atentia entuziastilor IT si ca vor aparea cat de curand solutii linux open-source care ii vor extinde capacitatile native.

Avem si o prezentare video oficiala.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *