Lentile Smart pentru telefonul tau, acum si de la Kodak

Se pare ca ideea Sony a prins si in randul altor producatori, chiar ma mir ca a luat atat de mult timp. Tocmai ce am vazut doua noi modele de lentile inteligente, de data asta sub brandul Kodak. La fel ca si modelele originare de la Sony, acestea se ataseaza cumva la smartphone-uri, au conexiune wi-fi si o aplicatie dedicata de control, atat pentru Android cat si pentru iOS.

Ca sin cazul Sony, sunt lansate doua modele de astfel de lentile inteligente. Prima, Kodak SL10 are un zoom optic 10x (28-280mm in format 35mm) si o diafragma f/3.2-5.6, poate filma full HD, are stabilizare optica, slot microSD si costa aproximativ 200USD. Cealalta, are un zoom optic 25x (24-600mm in format 35mm) si costa 300USD. Nu s-a specificat nimic despre ce senzor incorporeaza, nici nu se arata sistemul de atasare la smartphone-uri, dar presupun ca si aceasta este tot pe model Sony.

Clar ca pot fi realizate fotografii mult mai bune cu astfel de accesorii insa mie imi par cam incomod de utilizat. Ce ziceti? Ati folosi o astfel de lentila cu smartphone-ul vostru in locul unei camere foto obisnuite? Pentru ca pe mine nu m-au convins momentan. Si lentilele Sony au primit destul de multe critici, atat la noi cat si la nivel international.

Ambele lentile Kodak vor fi pe piata in primavara.

Via.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *