Canon Powershot N100, lansata la CES 2014

Si Canon au lansat cateva camere foto compacte la CES 2014 in Las Vegas.

Una dintre ele este modelul Powershot N100 care se distinge prin faptul ca are atat o camera frontala cat si alta pe verso, fiecare cu senzorul aferent. Mentionez ca cea de pe spate este una in genul celor existente pe telefoanele mobile, cu un senzor de 3 Mpix.

Canon Powershot N100

De ce au facut asta? Pentru a surprinde imagini simultan atat din fata, cat si din spatele camerei. Am vazut astfel de aplicatii la smartphone-urile actuale, insa fata de prezenta lor pe camerele foto imi exprim reticenta, nu ii vad rostul si cati utilizatori au nevoie de asa ceva.

Camera Powershot N100 are un senzor CMOS de 1/1.7 inchi cu o rezolutie de 12 Mpix, sistem HS pentru obtinerea unor cadre reusite in conditii de iluminare precara, procesor performant DIGIC 6, lentile cu un zoom optic 5x (24-120mm in format 35mm) si diafragma f/1.8-5.6, plaja ISO 80 – 6400, sistem de autofocus in 9 puncte, filmare full HD/30fps si un ecran tactil si rabatabil de 3 inchi.

Cum era de asteptat, este o camera care se bazeaza mai mult pe modurile automate de fotografiere. Are functie care defocalizeaza fundalul, mod Creative Shot, care realizeaza sase versiuni diferite ale aceleiasi fotografii, si alte 46 de efecte creative diferite grupate in patru categorii principale – Monocrom, Retro, Special si Natural.

Canon Powershot N100

Bineinteles, Powershot N100 are modul Wi-Fi care permite partajarea fotografiilor si filmarilor direct pe retelele de socializare. Conectarea la smartphone-uri se face printr-o simpla apasare a butonului Conectare la Dispozitive Mobile, distribuirea de continut fiind posibila prin aplicatia Canon CameraWindow.

Acelasi buton de Conectare la Dispozitive Mobile permite si realizarea unui backup in cloud pe Google Drive sau Flickr prin intermediul CANON iMAGE GATEWAY. Camera poate fi controlata de la distanta cu ajutorul aplicatiei CameraWindow.

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *