Televizor LG cu WebOS, la CES 2014 in Las Vegas

Se pare ca producatorii de televizoare au de gand sa faca televizoarele si mai inteligente anul asta. Poate ca au realizat ca utilizatorii nu sunt atat de incantati de platformele lor. Eu cred actualele interfete Smart nu sunt in stare sa ofere o experienta completa, prin care utilizatorul sa beneficieze cu adevarat de resursele din internet. Asa ca, nu e de mirare ca s-au gandit sa puna pe ecranul mare un sistem de operare adevarat. Poate ati aflat deja ca TP Vision a lansat televizoare Philips cu Android.

O surpriza placuta vine si din partea LG, care anunta primul televizor cu sistem de operare WebOS, cumparat de la Hewlett-Packard, dupa ce acestia din urma nu au fost in stare sa faca nimic interesant cu platforma inventata de Palm.

Coreenii spun ca noul sistem de operare are o interfata intuitiva, in stare sa ofere o experienta placuta atat la navigarea pe internet, cat si la explorarea sau accesarea diferitelor forme de continut multimedia, pentru divertisment sau informare.

LG WebOS

Noua interfata WebOS a fost construita special pentru televizoare,  avand un Launcher cu meniu cu derulare de la stanga la dreapta. Acesta face posibila comutarea intre vizionarea TV, continutul Smart si multimedia stocata fara a reveni la ecranul de Start. De asemenea, are functii multitasking ce permit utilizatorului sa faca mai multe lucruri deodata pe acelasi ecran: sa urmareasca un program TV, sa se joace, sa navigheze pe internet sau sa descarce continut. Exista si un Live Menu care poate ramane activ in timpul vizionarii unui film si care pastreaza la indemana cautarile, recomandarile si optiunile de canale.

In noua interfata exista si un serviciu de recomandari, Today, care sugereaza emisiuni TV, programe in reluare sau filme artistice. Nu a fost uitata nici colectia actuala de aplicatii LG, care poate fi accesata din noul sistem de operare.

Platforma webOS urmeaza sa fie implementata in peste 70% din totalul televizoarelor inteligente produse de LG in 2014.

Avem si o prezentare video oficiala, in continuare.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *