Update-ul Nokia Lumia Black, disponibil utilizatorilor Lumia 925 si 1020

Nokia Lumia Black, un update plin de noutati interesante, vine spre toti utilizatorii terminalelor Lumia. Primele terminale care il primesc, incepand chiar de acum, sunt Nokia Lumia 925 si Nokia Lumia 1020 (pe care l-am testat pe indelete recent).

Lor le vor urma si alte dispozitive Lumia, in saptamanile care urmeaza. Ce aduce insa nou acest update?

In primul rand, iti vei putea organiza aplicatiile similare in directoare, apoi ecranul de standby – Glance Screen, cum e el numit – a devenit mai complex si poate afisa mai multe tipuri de informatii.

Nu lipseste Bluetooth Lowe Energy, si nici aplicatia Nokia Refocus, despre care am discutat in review-ul mai sus mentionat. Ea va fi disponibila tuturor terminalelor Lumia cu mai mult de 1GB de RAM, la fel ca Nokia Beamer, care permite partajarea mai simple de continut, prin intermediul unui cod QR.

Apoi, functia Nokia Storyteller, prezentata la evenimentul Nokia din Abu Dhabi, care iti permite sa iti organizezi mai bine amintirile din concediu, e si ea prezenta, la fel cum e si aplicatia Nokia Camera, pana acum disponibila doar pe terminalele PureView.

Detinatorii de Nokia Lumia 1020 au parte si de suport raw DNG, pana acum disponibil doar pe Lumia 1520. Cu siguranta, pasionatii de editare foto se vor bucura de acest lucru.

Lumia Black promite si o calitate mai buna a imaginilor capturate, prin folosirea celor mai noi algoritmi.

Cu alte cuvinte, un update plin de noutati interesante (detalii pe larg sunt disponibile aici). Asa cum am spus, si alte terminale il vor primi, in saptamanile care urmeaza. Graficul de update este disponibil pe site-ul Nokia, aici.

Mai jos aveti si un videoclip despre Lumia Black.

Bogdan Bele

Fac presa de IT in Romania de aproape un deceniu, in ultimii ani colaborand si cu site-uri din strainatate. Imi plac la nebunie toate obiectele cu display, butoane si sistem de operare, precum si toate povestile care se tes in jurul lor. Pe langa asta insa, sunt un mare pasionat de muzica (in special rock, fara a ma limita insa la acest gen muzical), literatura, precum si de fotbal. Ma gasiti la bogdan.bele [at] imidoresc.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *