Lumix TZ60 – inca o compacta interesanta de la Panasonic

Dupa ce am vazut saptamana trecuta modelul Lumix TZ55, Panasonic lanseaza inca o compacta interesanta, Lumix TZ60. O camera foto digitala care atrage in primul rand prin aspectul premium, chic, cu un design subtire si elegant care nu are cum sa va lase nepasatori.

Si specificatiile sunt pe masura aspectului. Fisa tehnica a camerei Panasonic Lumix TZ60 este urmatoarea: senzor MOS de 1/2.3 inchi cu o rezolutie de 18 Mpix, lentile Leica cu zoom optic 30x (24-720mm in format 35mm) si o deshidere a diafragmei f/3.3-6.4, plaja ISO intre 100 si 6400, capacitate filmare fullHD/60fps si un ecran de 3 inchi.

Panasonic TZ60

De asemenea, camera Lumix se lauda cu un stabilizator optic Hybrid OIS+ precis chiar si la zoom maxim, cu un sistem de autofocus performant dar si cu faptul ca este primul model al seriei capabil sa traga fotografii in RAW. Nu trecem cu vederea vizorul electronic, perfect pentru zilele cu soare puternic. Nu am terminat: poate observati acel inel in jurul obiectivului; l-ati vazut, da? Ei, cu ajutorul lui puteti controla manual camera. In plus, daca preferati focalizarea manuala, aveti si functie focus-peaking, care evidentiaza zonele de clar.

Are modul GPS pentru geocodarea fotografiilor si Wi-Fi pentru partajarea lor cu dispozitivele portabile de genul smartphone-urilor sau tabletelor. Bineinteles, cu aplicatia dedicata poate fi manevrata de la distanta de pe smartphone. Dupa cum era de asteptat, nu-i lipsesc efecte creative de genul Expressive, Retro, Sepia sau Soft Focus.

Din cate imi dau seama, Lumix TZ60 poate fi o compacta perfecta atat pentru vacante cat si pentru cei care au nevoie intreaga zi de un astfel de gadget. Este usoara, compacta, subtire, incape fara probleme intr-un buzunar de haina si are specificatii chiar foarte bune. Plus ca ofera un control manual avansat, astfel ca poate fi si pe placul entuziastilor. Iar la calitatea rezultatelor foto, Panasonic m-a convins de mult timp ca face treaba buna.

In Europa va avea un pret in jurul a 450 de Euro. Avem si un videoclip oficial de prezentare.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *