Canon G1X Mark II – in curand?

Se pare ca japonezii de la Canon vor lansa cat de curand camera compacta Canon G1X Mark II, urmasa modelului G1X aparut in urma cu aproape doi ani. Cateva poze de la Peles realizate cu G1X in urma cu aproape doi ani gasiti aici.

G1X a fost o camera destul de apreciata la vremea ei, in special pentru ca venea cu un senzor mare, ceea ce era destul de rar intalnit in categoria ei. Bineinteles, si pretul ne-a speriat la vremea respectiva. Intre timp au aparut destule camere cu preturi piperate, asa ca psihologic pot spune ca suntem pregatiti. Din cate s-a auzit, aceasta va fi lansata la targul CP+ care se va desfasura in Japonia la mijlocul lunii februarie.

Fisa tehnica a noului model ar putea fi urmatoarea: senzor CMOS de 1.5inchi cu o rezolutie de 20.2 Mpix, lentile cu zoom optic 24-120mm si o deschidere a diafragmei de f/2.8-5.8, vizor electronic si un ecran LCD de 3 inchi tactil. Ne asteptam ca designul camerei Canon G1x Mark II sa ramana asemanator modelului precedent, acesta fiind chiar un “trade mark” Canon la seria G. Si G1X Mark II va fi o camera la fel de robusta, facuta pentru o utilizare intensa.

Eu de-abia astept sa o vad si sa o testez, pentru aceasta serie de la Canon imi este draga. Insa pana atunci, va readuc aminte de modelul Powershot G16 care este inca in piata, o compacta care mi-a lasat o impresie excelenta.

Via.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *