Laptopul saptamanii: Acer Aspire E1-572G

Voi incerca ca in fiecare saptamana de acum incolo sa va atrag atentia asupra unui laptop care mi s-a parut interesant in ofertele magazinelor de la noi, atat din punct de vedere al specificatiilor cat si al raportului performanta-pret. Poate fi o informatie utila celor care se afla in cautarea unui astfel de echipament.

Saptamana aceasta am ales modelul aflat in oferta emag.ro. Acesta este un sistem de tip desktop-replacement, cu o configuratie puternica si un pret chiar foarte bun. .

Acer Aspire E1

Specificatiile suna in felul urmator: ecran de 15.6 inchi cu o rezolutie de 1366 x 768 pixeli, procesor de generatia a patra Intel Core i5 4200U tactat la 1600 MHz (Turbo Boost pana la 2600 MHz), 4GB memorie RAM, stocare interna de 750GB si o placa grafica suplimentara AMD Radeon HD 8670M.  Altele: ethernet Gigabit, Wi-Fi N, Bluetooth, 1x HDMI out, 1x USB 3.0, cititor de carduri SDHC, unitate optica DVD-RW. Datorita pretului relativ mic, la pachet nu vine si cu sistem de operare.

Are un acumulator cu 4 celule care promite o autonomie de pana in 4 ore. Destul as spune eu, pentru ca este un laptop destul de greu (2.45Kg) si care va parasi biroul destul de rar.

Acer Aspire E1 este un laptop dedicat celor care au nevoie de un ecran mai mare, pe care sa vada bine imaginile si textele afisate. Un desktop-replacement cu o configuratie puternica, buna atat pentru programe office, navigare pe internet, comunicare, socializare cat si pentru vizualizare video la rezolutii fullHD si chiar gaming ocazional. De asemenea, cred ca poate fi utilizat foarte bine si la editare foto de nivel profesional sau la cea video de nivel mediu.

Acesta a fost laptopul de saptamana asta. Daca aveti intrebari despre alte modele sau propuneri, va stam la dispozitie.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *